Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 28

Kauno administracijos direktorius G.Petrauskas: „Per dvejus metus nuveikti ketverių metų darbai“

Antradienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje pristatyta administracijos direktoriaus 2016 metų veiklos ataskaita. Prieš tarybos narius kalbėjęs Gintaras Petrauskas pasidžiaugė, jog per pastaruosius dvejus metus jo vadovaujama administracija nuveikė tiek, kiek anksčiau nuveikdavo per ketverius metus.
Gintaras Petrauskas
Gintaras Petrauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno valdininkijai diriguojantis bankininkas vieną po kito vardijo nuveiktus svarbiausius darbus. Pirmiausia užsiminė apie biudžetinių įstaigų administracijos struktūrinę reformą. Darbuotojų savivaldybės įstaigose sumažėjo apie 16 proc.

„Neliko nepatenkinti net ir tie, kuriems teko atsisveikinti su darbo vieta. Teismą pasiekė tik vienas teisminis ginčas su darbuotoju, kurį laimėjome. Tai iššūkis daryti daugiau“, – reziumavo G.Petrauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Petrauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Petrauskas

Pasak jo, savivaldybė užsibrėžusi didinti savo darbuotojams algas. Norima, jog jos būtų 20 proc. didesnės už vidutinį atlyginimą Kauno mieste.

Vidutinis atlyginimas Kaune prieš mokesčius siekia 800 eurų. Miesto savivaldybėje – 1012 eurų.

„Vidutinis atlyginimas Kaune prieš mokesčius siekia 800 eurų. Miesto savivaldybėje – 1012 eurų. Galima sakyti, planus įgyvendinome. Nors kiek formaliai ir išaugo darbo krūvis, sutaupydami reformos būdu, galime samdyti daugiau kompetencijos turinčius darbuotojus“, – teigė G.Petrauskas.

Šiuo metu vis labiau kalbama ir apie gydymo įstaigų reformą – visų jų ūkinės funkcijos bus centralizuotos, kad neliktų 30-ties santechnikų pareigybių ir pan.

Šiemet, pasak administracijos direktoriaus, daugiau lėšų bus skiriama ir paveldo saugomų pastatų sutvarkymo programai. Jų bus atnaujinta daugiau.

„Vykdysime ir nekilnojamo turto efektyvesnę peržiūrą bei kontrolę. Dabar pastebime, kad jau seniai išnykusios politinės partijos vis dar turi joms skirtas patalpas Laisvės alėjoje. Arba atrandame 10 tūkst. kv. m sandėlius, kuriuos naudoja verslas, nors jie buvo suteikti panaudos pagrindu“, – problemas vardijo G.Petrauskas.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Gintaras Petrauskas
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Gintaras Petrauskas

Šiemet, jo teigimu, Kaunas turės jau pusę numatyto aplinkkelio – nuo Kauno rajono iki Kauno hidroelektrinės. Įrengus pietrytinį aplinkkelį, eismo srautas Islandijos plentu sumažėtų apie 12 proc.

„Kaunas pirmasis išsprendė vietų trūkumo darželiuose problemą. Tik Šilainių ir Aleksoto gyventojai savo vaikus turi kiek tolėliau pavežti. Tačiau tai spręsime. Romainiuose ir Šilainiuose išplėsime vietų darželiuose skaičių. Bus rekonstruotas J.Kumpių g. 1 veikęs darželis“, – patikino G.Petrauskas.

Pasak jo, vien iš savivaldybės skiriamų pinigų nebūtų pasiekta tokių rezultatų, tad labai svarbu sukurti sąlygas ateiti ir investuoti verslo subjektams: „Suskaičiavau, 2015 m. Kaune stovėjo 2 bokštiniai kranai, 2016 m. – 11. Skirtumas akivaizdus. Kiekvienas pastatytas ofisas pritrauks verslą“.

Po ataskaitos pristatymo, tarybos nariai užbėrė G.Petrauską klausimais. Štai Petras Jakštas patikino, jog kalbėta tik apie teigiamus dalykus, tačiau vis dar egzistuoja Kauno mieste daug problemų. Viena jų – stringa parkavimo projektai, vis dar turima nemažai duobėtų gatvių.

„Taip, kokybė gatvių dangos gali būti geresnė. Žiema neleidžia atsipalaiduoti“, – pritarė ir pats administracijos direktorius.

Sulaukta klausimų ir dėl stringančio S.Dariaus ir S.Girėno daugiafunkcinio laisvalaikio centro rekonstrukcijos projekto. G.Petrauskas patikino, jog trikdžiai – Žaliakalnio gyventojai, kurie, kol Kauno sporto halėje ir stadione nieko nevyko, priprato prie tylos ir ramybės. Žaliakalnis – itin jautri teritorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius