Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 27

Kauno miesto savivaldybė mažina automobilių parką: vietoje 7 nuomosis tik 2

Iki šiol važinėję savivaldybei priklausiusiais nebe pirmos jaunystės „Škoda“ markės automobiliais, Kauno miesto vadovai ketina senstelėjusio transporto atsisakyti. Vietoje ligšiolinių septynių reprezentacinių automobilių planuojama nuomoti tik du.
Kauno miesto savivaldybės reprezentaciniai automobiliai
Kauno miesto savivaldybės reprezentaciniai automobiliai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Kauno miesto savivaldybei šiuo metu priklauso trys „Škoda Superb“ ir keturi „Škoda Octavia“ automobiliai. Jais darbo reikalais naudojasi miesto vadovai ir savivaldybės administracijos darbuotojai. Vienas „Škoda Superb“ pagamintas 2008 metais. Kiti du to paties modelio automobiliai – 2010 m.

Beveik dešimtmetį po nuriedėjimo nuo gamyklos konvejerio skaičiuoja ir „Octavia“ modeliai.

Atnaujindamas reprezentacinių automobilių parką Kaunas tuo pačiu jį gerokai mažina. Vietoje septynių turimų planuojama pagal veiklos nuomos sutartį išnuomoti du saugius, komfortiškus ir funkcionalius bei ekonomiškus automobilius. Naujų transporto priemonių nuomai artimiausiame posėdyje turės pritarti Kauno miesto taryba, o po to bus skelbiamas viešasis konkursas.

„Kauno meras dažnai naudojasi nuosavu automobiliu. Retsykiais tai daro ir jo pavaduotojai. Taigi dviejų naujų automobilių tikrai pakaks visų miesto vadovų poreikiams patenkinti.

Kaunas, kaip ir bet kuris save gerbiantis miestas, turi užtikrinti, kad miesto vadovai važinėtų saugiai, o jiems skirtas reprezentacinis transportas būtų atitinkantis šių dienų standartus. Tai turi būti prestižiniai, bet ne pernelyg prašmatnūs automobiliai, nes puikuotis čia nėra kuo.

Nurodyta kaina – 65 tūkst. eurų – tėra viršutinė riba. Bet tai toli gražu nereiškia, jog būtent tokios vertės automobilių ieškome – jie gali būti ir pigesni“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius