-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 09

Pilietiškumo pavyzdys: 50 eurų radusi kaunietė ėmė ieškoti jų savininko

Ką darytumėte radę 50 eurų? Daug kas tikriausiai kyštelėtų juos į savo piniginę. Tačiau vienai kaunietei tokių minčių net nekilo. Spalio 8 dieną apie 14.30 valandą Kauno prekybos centro „Savas“ „Swedbank“ bankomate radusi 50 eurų banknotą, ji ėmėsi ieškoti kupiūros savininko.
Bankomatas
Bankomatas/ Asociatyvi nuotr. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Radinį moteris iškart nunešė į šalia esantį „Swedbank“ filialą. Ten 50 eurų buvo pervesti į depozitinę sąskaitą.

Labai norėčiau, kad pinigai grįžtų teisėtam savininkui. Gal jis – tiesiog išsiblaškiusi senolė, kuriai tų pinigėlių ir taip trūksta.

„Banko vadybininkė paminėjo, kad dėl pinigų į banką turėtų kreiptis pinigus praradęs asmuo. Nors šiuolaikiniame informacijos ir technologijų pasaulyje visos finansinės operacijos yra fiksuojamos, o kiekvienas bankomatas turi kamerą ir žinant tiek daug informacijos nebūtų sudėtinga surasti paliktų pinigų savininką, tačiau paklausta vadybininkė atsakė, kad „bankas tokių žmonių neieško“. Labai norėčiau, kad pinigai grįžtų teisėtam savininkui. Gal jis – tiesiog išsiblaškiusi senolė, kuriai tų pinigėlių ir taip trūksta“, – į 15min.lt redakciją su prašymu ketvirtadienį kreipėsi sąžininga kaunietė.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius informavo, jog palikus bankomate kupiūrą, gali nutikti du dalykai: bankomatas pats, nepaėmus jų laiku, įtrauks pinigus atgal ir vėliau, radus neatitikimą, bus ieškomas jų savininkas, arba eurus ras kitas klientas.

„Tokiu atveju, jei klientas randa bankomate nepaimtus kito asmens pinigus ir juos grąžina banko darbuotojams, visada imamasi priemonių išsiaiškinti įvykio aplinkybes, būna nustatoma pinigus pamiršusio kliento tapatybė. Mūsų patirtis rodo, jog paprastai pinigus bankomate užmiršęs žmogus gana greitai susivokia ir nedelsdamas kreipiasi į banką. Juk išsiimti eurų jis ėjo ne šiaip sau – jų jam reikėjo. Toks prašymas grąžinti pinigus būna išnagrinėjamas ir jei įvykis neturi nesąžiningo elgesio ar sukčiavimo požymių, žmogus visada tuos pinigus susigrąžina“, – patikino S.Abraškevičius.

Kiek vėliau susisiekęs „Swedbank“ atstovas pranešė, kad minėtos istorijos herojus į „Savas“ prekybos centre esantį banko filialą kreipėsi praėjus 10 minučių po to, kai moteris atnešė rastus 50 eurų. Kliento tapatybė buvo nustatyta pagal bankomato duomenis, jis užpildė pretenziją. Pinigai jam turėtų būti pervesti jau pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius