Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 17

„Kino pavasaris“: programos „Drąsi vizija“ filmai (video) (II)

Programa „Drąsi vizija“ tradiciškai pristato savo temomis ir forma šokiruojančias, ekstravagantiškas, naujas kino juostas, kurios žiūrovams parodys kažką nauja ir netikėta. Šiais metais „Kino pavasaris“ pristato dramą, laimėjusią net šešias Ispanijos „Goya“ premijas, filmą, kuriame atskleidžiamas senjorų meilės trikampis ir kitas šokiruojančias kino juostas, kurios netrukus išbandys Lietuvos žiūrovą.
„Kino pavasario“ programa „Drąsi vizija“
„Kino pavasario“ programa „Drąsi vizija“ / Alvydo Opulskio montažas

Filmas „Skirtingi pasauliai“ (Worlds Apart /To verdener)

Filmas atskleidžia apie 7 mln. žmonių visame pasaulyje vienijančio religinio judėjimo – Jehovos liudytojų pasaulį. Dramos scenarijų įkvėpė tikra istorija, kurią N.A. Oplevas perskaitė dienraštyje. Realiame gyvenime kelerius metus trukusius įvykius kino juostoje režisierius „sutalpino“ į du mėnesius. R. Mynster suvaidintos Saros pečius užgula sudėtingi sprendimai, kai ji susiduria su jehovistų įsitikinimams prieštaraujančių jausmų lavina. Jeigu septyniolikmetė paklausys širdies balso ir neatstums doktrina netikinčio Teiso, ji, remiantis griežtais Jehovos liudytojų principais, daugiau nebegalės matytis su artimaisiais. Paslapčiomis su mylimuoju susitikinėjanti Sara laiko sąžinės, tikėjimo, ištikimybės ir aistros egzaminą.

VIDEO: Kino Pavasaris: Worlds Apart (Skirtingi pasauliai)

Filmas „Soi Cowboy“ (Soi Cowboy) 

Populiarusis danas N. Bro sukūrė šiurpiausią vaidmenį savo karjeroje. Jis įkūnija viršsvorio kamuojamą aptingusį režisierių. Vyrukas gyvena su raudonųjų žibintų kvartale „Soi Cowboy“ sutikta nėščia mergina, kuri nejaučia jokio noro mylėtis su storuliu užsieniečiu. Tuo pat metu tailandiečių mafija paliepia jaunam gangsteriui atsinešti į slaptą susitikimą savo brolio galvą. Kantriam ir mąstančiam žiūrovui dedikuotose meditacinėse klajonėse slypi kūrybinės sąsajos su režisierių Michelangello Antonioni, Bela Tarro, Carloso Reygadaso ir Apichatpongo Weerasethakulo darbais.

VIDEO: Kino Pavasaris: Soi Cowboy

Filmas „Leo“ (Leo) 

Stokholmo kino festivalio atidarymo ceremonijos filmas prabyla apie smurto prasmę. 30-ojo gimtadienio vakarėlis Leo baigiasi tragiškai. Namo grįžtantį jaunuolį ir jo merginą užpuola du chuliganai. Po žiauraus suspardymo ligoninėje atsipeikėjęs Leo išgirsta, kad mylimoji neišgyveno patirtos traumos. Jo gyvenimas staiga subyra į šipulius, o mintis užvaldo beprotiškas troškimas atkeršyti į policijos akiratį nepatenkantiems skriaudikams. Pagalbą Linčo teisme pažada bičiuliai Šahabas ir Josefas, kurie pradeda kaltininkų medžioklę Stokholmo gatvėse. Bet į smurtą peraugantis įniršis trims vyrams kainuos kur kas brangiau, nei jie galėjo įsivaizduoti.

VIDEO: Kino Pavasaris: Leo

Filmas „Ji trokšta chaoso“ (All That She Wants /Elle veut le chaos)

Nespalvotoje minimalistinėje juostoje pasakojama apie jauną moterį, įpainiotą į nusikaltimų voratinklį. Jai sunkiai sekasi surasti bendrą kalbą su gangsteriu patėviu Jakobu, kuris kalbina dirbti prostitute ir rezga pavojingas aferas kartu su namuose nuolat viešinčiais ginkluotais vyrais. Vienas iš jų – Pjero – paslapčia yra įsimylėjęs Koralę. Jis kiek įmanydamas stengiasi merginai padėti. Tačiau jauna moteris trokšta pabūti viena ir pradėti naują gyvenimą – Koralė visai nenori chaoso.

VIDEO: Kino Pavasaris: All That She Wants (Ji trokšta chaoso)

Filmas „Luiza Mišelis“ (Louise-Michel)

Prancūzų anarchistai pradžiugins „Radijo šou“ humoro gerbėjus. Režisieriai siūlo beprotišką vesterną, kuriame mažai kalbama, bet daug šaudoma – ir ne visada taikliai. Siurrealios medžioklės sezonas prasideda, kai įtakingi verslininkai nusprendžia uždaryti Šiaurės Prancūzijos provincijoje esantį siuvimo fabriką. Likimo valiai paliktos darbuotojos vienbalsiai nutaria gautas kompensacijas panaudoti kerštui – nežinia kur pasprukusio koncerno bosui nužudyti. Labiausiai pašėlusi siuvėja Luiza imasi misijos surasti profesionalų žudiką ir susibičiuliauja su apsišaukėliu Mišeliu, kuriam trūksta drąsos paleisti kulką ir į lojantį šunį. Du keistuoliai leidžiasi kelionėn ir įsipainioja į daugybę absurdiškų situacijų.

VIDEO: Kino Pavasaris: Louise-Michel (Luiza Mišelis)

Filmas „Dvikojis arklys“ (Two-Legged Horse /Asbe du-pa)

Prieš išvykdamas į kelionę, turtingas vyras pasamdo pagalbininką savo neįgaliam sūnui. Už 1 dolerio kasdienį atlygį vaikinas sutinka nešioti bombos sprogimo sužeistą berniuką į mokyklą. Tačiau piktas vaikas netrunka pasijusti visagalis ir ima tyčiotis iš nuolankaus tarno. Taip psichinę negalią išgyvenantis geraširdis Mirvaisas virsta dvikoju arkliu, kenčiančiu botago kirčius ir lenktyniaujančiu su tikrais asilais. Juostos neleista filmuoti Irane, todėl Makhmalbafų šeima filmavimo aikštelę įsirengė Afganistane. Čia juos buvo užpuolę teroristai – šeši kūrybinės grupės nariai buvo sužeisti, vienas jų mirė. Tačiau S. Makhmalbaf neišsigando bauginimų ir pabaigė filmą.

Apie kitus šios programos filmus skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius