-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 09

„Kino pavasaris“: programos „Festivalių perlai“ filmai (video)

Jubiliejinis festivalis „Kino pavasaris“ kovo 18-balandžio 2 dienomis žiūrovams pristatys labiausiai tarptautiniuose festivaliuose sužibėjusias kino juostas. Siūlome su būsimais filmais susipažinti iš anksto.
Filmas „Liūdesio pienas“ (The Milk of Sorrow / La teta asustada)
Filmas „Liūdesio pienas“ (The Milk of Sorrow / La teta asustada) / Kadras iš filmo

Filmas „Akvariumas“(„Fish Tank“)

Maištinga paauglė Mija paskelbė karą visiems: šeimai, mokyklai, kiemo merginoms. Problemas laikinai pamiršti jai padeda tik hip-hopo muzika. Vieniša Mijos mama Džoana mėgsta lengvabūdišką gyvenimą – ji retai kada išsiblaivo, o jos lovoje vis kitas vyras. Vieną rytą šalia jos pabunda inteligentiškas Konoras, kuris nuoširdžiai ima rūpintis 15-mete Mija bei jos jaunesne sesute. Mija turi bendraamžį vaikiną, bet Konoro rodomas dėmesys ją traukia gerokai stipriau. Mijos vaidmens atlikėja tapo vienu ryškiausių Kanų kino festivalio atradimu 2009 metais.

VIDEO:

Filmas „Angelas prie jūros“ („Angel at Sea / Un Ange a la Mer“)

12-metis Luisas su broliu ir tėvais gyvena Maroke. Jis laimingas, nes daro tai, kas jam patinka: maudosi jūroje, žaidžia futbolą su kaimynų vaikais. Berniukas labai myli savo tėvą. Tačiau vieną dieną iš komandiruotės grįžta piktas tėvas. Jis užsidaro savo kambaryje ir pasikvietęs Luisą atskleidžia paslaptį, kuri visiškai sujaukia šeimos gyvenimą. Prieš 25 metus panašioje situacijoje atsidūręs filmo režisierius ilgai tylėjo. Sudėtingą patirtį jis nusprendė perteikti savo nauju filmu.

VIDEO: Un Ange a la Mer Trailer

Filmas „Apie Elę“ („About Elly / Darbareye Elly“)

Neseniai su žmona išsiskyręs Ahmadas grįžta iš Vokietijos į gimtąjį Teheraną. Studijų draugai įkalbina jį visą savaitgalį kartu pramogauti prie Kaspijos jūros. Į išvyką pakviečiama ir Elė – patraukli mokytoja. Kai tik draugai pradeda apsiprasti su nepažįstamąja, Elė prapuola. Jos elgesys paskatina filmo personažus ieškoti priežasčių, kodėl tai įvyko.

Filmas „Aš taip pat“ („Me Too / Yo, también“)

Danielis įsimyli savo kolegę Laurą, bet ji kol kas negali atsakyti tuo pačiu. Moteris nežino, kaip teisingiau pasielgti šioje subtilioje situacijoje, nes vyras turi Dauno sindromą. 34-erių Danielis – pirmasis Europoje žmogus su Dauno sindromu, įgijęs aukštąjį išsilavinimą. Vyras jaučiasi normalus ir nenori, kad kiti jį vertintų kaip ligonį. Danielį suvaidinęs aktorius Pablas Pineda iš tiesų turi Dauno sindromą ir yra pirmasis žmogus Europoje, kuris turėdamas šią negalią įgijo aukštąjį išsilavinimą. Režisieriai savo filmu užduoda daug provokuojamų klausimų.

VIDEO: TRAILER YO TAMBIEN

Filmas „Didžioji svajonė“ („The Big Dream / Il Grande sogno“)

Policininkas Nikola svajoja suvaidinti kine, o skyriaus vadovams atrodo, kad jis būtų puikus žvalgas. Jaunas policininkas pradeda studijuoti. Nikola išsiunčiamas į Romos universitetą, kur jau formuojasi pogrindinė studentų organizacija. Jos lyderis komunistinių pažiūrų studentas Libero užmezga romaną su Laura, kuri neabejinga naujajam studentui Nikola. Pastarasis sąmoningai įsivelia į pavojingą žaidimą. Pats filmo režisierius šią juostą vadina savo gyvenimo dienoraščiu ir nevengia sentimentalumo. Kūrėjas siekė priminti, ką reiškė būti jaunam 1968-aisiais.

VIDEO: Il Grande Sogno - Trailer

Filmas „Išėjusieji“ („Departures / Okuribito“)

Violončele simfoniniame orkestre grojantis Daigo Kobajašis priverstas ieškoti kito darbo. Jo trupė buvo atleista dėl prasto koncertų lankomumo. Muzikantas nebesugeba pragyventi Tokijuje ir su žmona Mika persikelia į vaikystės namus provincijoje. Laikraštyje filmo personažas aptinka darbo skelbimą. Jis mano, kad siūlomas darbas turizmo kompanijoje. Tačiau jis įsitikina klydęs. Pradėjęs dirbti naujoje vietoje, herojus ima vis labiau blaškytis tarp pareigos šeimai ir tikrojo savo pašaukimo.

Filmas „Liūdesio pienas“ (The Milk of Sorrow / La teta asustada)

Magiškojo realizmo stiliaus filmas papasakos istoriją apie jauną merginą Faustą, kenčiančią nuo retos ligos, vadinamos „liūdesio pienu“. Ji mano, kad liga buvo perduota tuomet, kai motina ją žindė. Fausta buvo pradėta per prievartą ir iki šiol jaučia žiaurumo pasekmes. Po staigios motinos mirties, jai teks pačiai priimti sprendimus ir savarankiškai įveikti daug metų persekiojančias baimes. Mergina vis dėlto randa tam tikrą būdą, kaip apsisaugoti.

Filmas „Lurdas“ („Lourdes“)

Pirėnų kalnuose Prancūzijoje esantis miestelis Lurdas garsėja stebuklais. Kiekvieną dieną čia atvyksta piligrimai iš viso pasaulio. Vos 15 tūkst. gyventojų turintis miestelis viešbučių skaičiumi Prancūzijoje nusileidžia tik Paryžiui. Prie invalido vežimėlio prikaustyta jauna moteris Kristina nelaiko savęs ypač pamaldžia, bet tokia apsimeta. Ji nori pakeisti aplinką – nuvykti į Lurdą ir bent trumpam pabėgti nuo vienatvės. Šios kelionės metu Kristina supras, kad visada reikia kuo nors tikėti.

VIDEO: Lourdes (2009) trailer*

Filmas „Mergina iš Kinijos“ („She, a Chinese / Zhongguo guniang“)

Li Mei – mergina, užaugusi provincijoje ir trokštanti kitokio gyvenimo. Norėdama save atrasti, ji persikelia į artimiausią didelį miestą – Čiongčingą. Mergina įsidarbina gamykloje, po to kirpykloje, įsimyli vaikiną, tačiau jį greitai praranda. Dėl to Mei išsiruošia į tolimesnę kelionę – į Londoną. Didmiestis merginą pasitinka nesvetingai, tačiau ji nepasiduoda. Londone gyvenanti režisierė X. Guo niūriai piešia, jos nuomone, nieko gera nežadančią naujosios Kinijos ateitį. 

VIDEO: She a Chinese Trailer

Filmas „Moteris be pianino“ („Woman Without Piano / La mujer sin piano“)

Roza – ištekėjusi moteris, neturinti nei draugų, nei socialaus gyvenimo. Ji atsidavusi šeimai, savimi mažai rūpinasi. Roza mano esanti negraži. Atėjus nakčiai, ji užsideda peruką, užsimauna šiukšlių konteineryje rastus aukštakulnius ir išeina iš namų. Madrido stotyje ji laukia pirmojo autobuso, kuris nuvežtų į bet kurį Europos miestą. Laukimo salėje Roza susipažįsta su lenku Radeku. Jis parodys Rozai naktinį gyvenimą, kuris yra visiškai kitoks. Pagrindinį vaidmenį filme atliko viena populiariausių Ispanijos televizijos aktorių Carmen Machi (ji vaidino ir Pedro Almodovaro „Šaltuose apkabinimuose“).

Filmas „Palaimintosios“ („Blessed“)

Už geriausią scenarijų San Sebastijane apdovanotame filme pasakojamos kelios skirtingos istorijos apie komplikuotus mamų ir jų vaikų santykius. Režisierė leidžia pasisakyti ir vieniems, ir kitiems. Vaikai maištauja, nors nelabai nežino, ko nori. O mamos myli savo vaikus – kad ir kokie jie būtų. Filmas primena, kad sunkiausiais momentais mums nedera pamiršti, jog vis dėlto esame ne vieni.

Filmas „Paslaptis jų akyse“ („The Secret in their Eyes / El Secreto in des ojos“)

Buvęs detektyvas Bendžaminas Esposito rašo kriminalinį romaną. Jis prisimena senus įvykius, kurie jam neduoda ramybės. Istorija nukels į 1974 m., kuomet Argentinos teisinę sistemą buvo užvaldžiusi korupcija. Tuo metu detektyvas tyrė šiurpią jaunos merginos išprievartavimo ir nužudymo bylą, tačiau taip ir nesugebėjo rasti nusikaltėlių. Kraują stingdanti įtampa ir nežinomybė nedings iki paskutinių filmo minučių, kol Bendžaminas Esposito sugalvos tinkamą pabaigą knygai.

Filmas „Sugrįžimas į Hansalą“ („Return to Hansala / Retorno a Hansala“)

Prie Gibraltaro sąsiaurio esančiame Algekiro miestelyje gyvena Martinas. Jis verčiasi laidojimo paslaugų verslu. Vieną dieną ant kranto išplauti Afrikos emigrantų kūnai suteikia jam puikią progą užsidirbti. Ant vieno iš jų Martinas randa tame pačiame miestelyje gyvenančios marokietės Leilos kontaktą. Ji finansavo brolio nelegalią kelionę į Ispaniją. Leila turi pargabenti brolio kūną namo, į kalnuose esantį kaimelį Hansalą. Tačiau tai padaryti bus ypač sunku.

Filmas „Sveiki atvykę“ („Welcome“)

17-metis kurdų kilmės vaikinas Bilalas iš Irako nelegaliai atkeliauja į Prancūzijos miestą Kalė. Tai paskutinė ilgos kelionės stotelė prieš kertant Anglijos sieną. Ten jo laukia mylimoji Mina. Bandymas apgauti britų pasieniečius baigiasi nesėkmingai. Tačiau nė cento kišenėje neturintis Bilalas nepraranda vilties ir sugalvoja perplaukti sąsiaurį, skiriantį Prancūziją nuo Anglijos. Filme atskleidžiama niūri realybė – Prancūzijos valdžia nedrįsta išsiųsti nelegalių imigrantų namo dėl ten vykstančio karo, bet ir draudžia vietos gyventojams suteikti jiems bet kokią pagalbą.

VIDEO: Welcome Trailer Deutsch German (Kurdische Liebe) [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius