-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 29

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai sekmadieniui, kovo 30 d.

Paskutinį festivalio sekmadienį „Kino pavasaris“ kviečia pasidžiaugti kinu iš viso pasaulio – ekranuose prancūziškas lengvumas, itališkos keistenybės, rusiška „černiūcha“, rumuniškas politinis komentaras ir tarptautinė tapatybės krizė. Į visus dienos filmus galioja ypatinga bilieto kaina – 10 lt, įsigyjant bilietus kasose.
Filmo „Kongresas“ kadras
Filmo „Kongresas“ kadras

Blondinė, brunetė ir karinis paradas (Rendez-vous of Déja-vu / La Fille du 14 Juillet), Prancūzija, 2013, rež. Antonin Peretjatko

11:30 Forum Cinemas Vingis 6 salė  

Hektoras pamatė Truketę liepos 14 d. Luvro muziejuje ir beprotiškai įsimylėjo. Po Bastilijos paėmimo šventės jo galvoje sklando vienintelė mintis – suvilioti ir sužavėti iš pirmo žvilgsnio patikusią merginą, kuri lyg tyčia panaši į aktorę iš Jeano Luco Godard‘o filmo „Iki paskutinio atodūsio“. Palankiausias būdas tai padaryti – suorganizuoti kelionę į pajūrį. Hektoro bičiulis Patoras mielaširdingai sutinka važiuoti kartu. Jį dar stipriau įkvepia žinia, kad Truketė ketina pasikviesti į kompaniją geriausią savo draugę Šarlotę.

Paskutinę akimirką prie keliauninkų dar prisijungia Šarlotės keistuolis brolis Bertis. Pakeliui jie neišvengia šalį sukausčiusios ekonominės krizės padarinių. Tam kad užpildytų ištuštėjusio biudžeto skyles, valdžia apsisprendžia pavogti iš savo piliečių vieną mėnesį atostogų. Tai reiškia, kad jau rugpjūčio 1 d. miniai pramogautojų privalu sugrįžti į darbus. 
Tačiau Hektoras neskuba plaukti pasroviui ir bet kokiu atveju nori dar pasidžiaugti aistringos ir beprotiškos vasaros nuotykiais su liepos 14-ąją sutikta mergina.

VIDEO: Filmo „Blondinė, brunetė ir karinis paradas“ anonsas

Šventasis greitkelis (Sacro GRA), Italija, Prancūzija, 2013, rež. Gianfranco Rosi

14:00 Forum Cinemas Vingis 5 salė  

Filmo režisierius stebi aplink greitkelį prie Romos įsikūrusių žmonių gyvenimą. Bajoras iš Pjemonto regiono kartu su dukterimi studente glaudžiasi vieno kambario bute visai šalia greitkelio. Botanikos specialistas įrašinėja palmių skleidžiamus garsus, kad nustatytų medžius naikinančių vabzdžių susikaupimo vietą. Rūpestingas paramedikas pluša greitosios pagalbos automobilyje beveik be pertraukų. Tibro upėje po greitkelio tiltu stoviniuojančiame laive gyvena ungurių žvejys. Netoliese gyvena ir cigarą traukiantis šiuolaikinis princas, kas rytą besimankštinantis ant savo pilies stogo. Būtent šį charizmatišką vyrą aplanko svečiai iš Lietuvos.

„Šventasis greitkelis“ tapo pirmuoju dokumentiniu filmu, apdovanotu „Auksiniu liūtu“ Venecijos kino festivalyje. Tai originalus žvilgsnis į žmones, gyvenančius šalia nuolat skubančio pasaulio.

VIDEO: Filmo „Šventasis greitkelis“ anonsas

Aštuntukas (Восьмёрка / Break Loose), Rusija, rež. Alexey Uchitel

17:45 Forum Cinemas Vingis 9 salė 

Keturi vaikinai sąžiningai atlieka prastai mokamą, bet mėgstamą darbą ir svajoja apie ramų gyvenimą. Geriausi vaikystės draugai Germanas, Lykovas, Šorokas ir Grechas kartu tarnavo armijoje ir pasirinko darbą OMON pajėgose. Jie dažnai rizikuoja gyvybe ir gina savo valstybę, bet po darbo svajoja apie meilę, nuosavus namus ir šeimos šilumą. Vis dėlto neprognozuotas įvykis viename naktiniame klube negrįžtamai pakeis keturių šiuolaikinių muškietininkų likimus. Konfliktas šokių aikštelėje jaunus pareigūnus supriešina su nusikaltėlių klano autoritetais. Be to, Germanas susižavi Aglaja (Vilma Kutavičiūtė), kurią myli ir ketina vesti mafijos bosas Bucas. Tačiau Aglaja nori būti tik su Germanu. Jie svajoja apie bendrą ateitį. Bet pabėgimas nuo mafijos pasirodys neįmanomas.

VIDEO: Filmo „Aštuntukas“ anonsas

Tą ir reikėjo įrodyti (Quod Erat Demonstrandum), Rumunija, 2013, rež. Andrei Gruzsniczki

19:45 Forum Cinemas Vingis 9 salė  

1984 m. Rumunija. Komunistų partijai nepriklausantis matematikas Sorinas ketina išspausdinti savo straipsnį apie naują teoremą Amerikos universiteto žurnale neatsiklausęs valdžios leidimo. Intelektualus akademikas pripažįstamas šalies saugumui pavojingu asmeniu, kuris bet kada gali užmegzti pražūtingus ryšius su užsienio šnipais. Valstybės saugumo tarnyba (Sekuritatas) pasiunčia agentą ir informatorių Aleku sekti matematiką Soriną, kuris dažniausiai bendrauja su kompiuterių skyriuje dirbančia žavinga kolege Elena. Moters sutuoktinis akademikas, išvykęs į komandiruotę Prancūzijoje, nebegrįžo. Paskui jį emigruoti iš Rumunijos siekia ir Elena su paaugliu sūnumi, tačiau Sekuritato pareigūnai neketina lengvai jos išleisti ir įtraukia į nemalonių įvykių virtinę. Trys žmonės – Sorinas, Elena ir Aleku – atsiduria lemtingų pasirinkimų kryžkelėje.

Nespalvotas ir autentiškas filmas apie meilę, paranoją, šantažą, išdavystę ir lemiamus sprendimus 2013 m. Romos kino festivalyje gavo specialų žiuri prizą.

Filmo „Tą ir reikėjo įrodyti“ kadras
Filmo „Tą ir reikėjo įrodyti“ kadras

Kongresas (The Congress), Izraelis, Vokietija, Lenkija, Liuksemburgas, Prancūzija, Belgija, 2013, rež. Ari Folman

21:30 Forum Cinemas Vingis 3 salė 

„Kongresas“ – Europos kino akademijos apdovanotas kaip geriausias 2013 m. Europos animacinis filmas. Istorija paremta Stanislawo Lemo romanu „Futurologinis kongresas“. Robin Wright, vaidinanti pati save, vis dažniau susiduria su seksistiniu Holivudo požiūriu į senstančias moteris. Anksčiau aktorė atsisakydavo vaidinti brangiuose pramoginiuose trileriuose, bet dabar prodiuseriai nebesiūlo jai įdomių vaidmenų. Vienintelė pelninga išeitis – pasirašyti dvidešimties metų sutartį su studija „Miramount“, kuri pasiūlo nuskenuoti jos kūną ir paversti moterį visuomet jauna virtualia aktore. Tokiu būdu Wright užsidirba daug pinigų ir nepervargsta vaidindama. Tačiau ji bus naudojama ir tokiuose filmuose, kuriuose anksčiau vaidinti atsisakydavo. Sutarčiai pasibaigus aktorė patiria nenumatytų pasekmių.

VIDEO: Filmo „Kongresas“ anonsas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius