-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai trečiadieniui, balandžio 2 d.

Ketvirtadienį, balandžio 3-ąją, baigiasi dvi savaitęs trukęs Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“. Priešpaskutinę festivalio dieną rekomenduojame pamatyti tris filmus, į kuriuos bilietai kainuoja pigiau – 10 lt, įsigyjant juos kasose.
Filmo „Kelionė į Vakarus“ kadras
Filmo „Kelionė į Vakarus“ kadras

Kelionė į Vakarus (Xi you / Journey to the West), Prancūzija, Taivanas, 2014, rež. Tsai Ming-liang

17:00,  Forum Cinemas Vingis, 6 salė

Pagal senąjį budizmo ritualą – reikšmingas kiekvienas žingsnis, o šiam – didelis susikaupimas. Vienuolis budistas ypač lėtai vaikščioja Marselio gatvėmis ir miesto turgaviete. 

Režisierius Tsai Ming-liangas pastaruosius trejus metus vysto unikalų savojo kino žanrą „Vaikščiotojas“. Jam priskiriamus trumpametražius kūrinius rodė Kanų ir Venecijos kino festivaliai. Prie Prancūzijoje nufilmuoto ritualo ir režisieriaus mėgstamo aktoriaus Lee Kang Shengo prisijungė charizmatiškasis prancūzas Denisas Lavant‘as („Šventieji motorai“).

Prieš „Kelionę į Vakarus“  bus parodytas trumpametražis filmas „Lu“ apie Kinijos operą.

Neapolio dainos (Song e' Napule), Italija, 2013, rež. Antonio Manetti, Marco Manetti

18:45, Forum Cinemas Vingis, 6 salė

Konservatoriją baigęs perspektyvus pianistas Pako neranda darbo. Daug ryšių turinti įtakinga motina įtaiso sūnų į policijos skyrių, kuriame vaikinui patikima nepavojinga veikla: dirbti konfiskuotų daiktų sandėlyje. Tačiau „Kamoros“ mafijos nusikaltėlius be gailesčio medžiojančiam komisarui Kamarotai staiga prireikia policininko, turinčio muzikinių gebėjimų. Jis įsako Pako infiltruotis į populiariausią Neapolio vaikinų popgrupę „Lollo Love“. Būtent šios grupės koncerto per vestuves užsigeidžia mafijos krikštatėvio Vezuvianos dukra Antoneta. Neapolyje sklando gandai, kad sutuoktinių porą pasveikins ieškomiausias „Kamoros“ žudikas, pravarde Vaiduoklis. Policija net nežino, kaip atrodo didžiausias priešas, ir turi informacijos tik apie jam nupjautą pirštą. Niekuomet rizikingose misijose nedalyvavusiam Pako teks groti siaubingai nepatinkančias dainas, rengtis kvailais drabužiais ir koncerto metu atpažinti Vaiduoklį.

Žiūrovai atpažins ne vieną aktorių, kurie anksčiau filmavosi Paolo Sorrentino ir Matteo Garrone filmuose.

Filmas „Neapolio dainos“ šių metų festivalyje gavo apdovanojimą už geriausią lietuvišką vertimą. Filmą iš italų kalbos išvertė Ieva Mažeikaitė. „Neapolio dainas“ puikiai įvertino  ir muzikantas Marijonas Mikutavičius, jo atsiliepimą apie filmą galite perskaityti čia.

VIDEO: Filmo „Neapolio dainos“ anonsas

N (N – The Madness of Reason), Nyderlandai, Vokietija, 2013, rež. Peter Krüger

21:30,  Forum Cinemas Vingis, 5 salė

Filme pasakojama istorija apie prancūzą Raymond‘ą Borremans‘ą, kuris XX a. vidury Europą iškeitė į Afriką. Jis visą gyvenimą paskyrė enciklopedijos apie šį žemyną rašymui. Tačiau tyrinėtojas mirė vos tepasiekęs raidę N. Kadangi enciklopedija nebaigta, jo nerami siela blaškosi vakarinėje Afrikoje. Kodėl ji grįžo į gyvųjų pasaulį? Vietinė moteris, padedanti sieloms rasti ramybę, bando Borremans‘o dvasiai parodyti kelią. Tai istorija apie mokslininką, kuris siekia užbaigti savo darbą net ir po mirties. 

Filmo operatorius – lietuvis Rimvydas Leipus. Keliautojo Mykolo Vadišio atsiliepimą apie filmą „N“ galite perskaityti čia.

VIDEO: Filmo „N“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius