Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 23

Klaipėdiečiai mugėje iššlavė ungurius po 45 eurus

Klaipėdiečiai, nepaisydami lauke košiančio vėjo, Kūčių išvakarėse stumdėsi eilėse prie žuvies. Jau vidurdienį daugelis iš turgaviečių išėjo nunarinę galvas – nebelikę nė stintų, nė karšių.
Rūkykloje prie Danės upės dirbantis Marius Vaznys pastebėjo, kad lietuviai šventiniam stalui vis dažniau renkasi rūkytą žuvį.
Rūkykloje prie Danės upės dirbantis Marius Vaznys pastebėjo, kad lietuviai šventiniam stalui vis dažniau renkasi rūkytą žuvį. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Trečiadienio vidudienį Žuvies mugėje prie Danės upės virė prekyba. Nors lauke prastas oras, žmonės kantriai laukė eilėse. 

Karšių žvejai nepagavo

Kurį laiką vyravę stiprūs vėjai neleido žvejams išplaukti į jūrą ar marias. Tik pirmadienį po ilgesnės pertraukos žvejai galėjo išplaukti žvejoti. Trečiadienį ir vėl laivai siūbavo prišvartuoti prie krantinių. 

Prekeiviai tikino, kad nors žuvį pirkėjai graibstyte graibsto, jos turėtų pakakti visiems. 

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Pardavėja Giedrė pastebėjo, kad klaipėdiečiai mielai renkasi rūkytą žuvį ir Kūčioms.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Pardavėja Giedrė pastebėjo, kad klaipėdiečiai mielai renkasi rūkytą žuvį ir Kūčioms.

​„Šiuo metu neturime karšių. Tiesiog jų žvejai neparplukdė šiąnakt. Kadangi rūkome tik šviežią žuvį, ne šaldytą, pirkėjams siūlome įsigyti upėtakių, ungurių, lydekų, ešerių, skumbrių“, – teigė nuo 6 val. ryto rūkykloje prie Danės upės dirbantis Marius Vaznys. 

Vidudienį buvo likę vos keli rūkyti unguriai. Klaipėdiečiai šventiniam stalui juos pirko nepaisydami nemažos kainos ir mokėjo 45 eurus už kilogramą.„Mūsų unguriai – Baltijos. Prekybos centruose upiniai unguriai kainuoja po 49 eurus už kilogramą. Tad mūsų kaina – visai nedidelė. Tiesa, nedidelius ungurius galima įsigyti ir už 30 eurų už kilogramą“, – aiškino M.Vaznys. 

Tradiciškai karaliauja silkės

Pardavėja Giedrė tikino, kad lietuviai Kūčių stalui pirmiausia skuba įsigyti sūdytos silkės. „Pirkėjai kartais klausia, ką skanaus gaminti iš silkės. Niekada nesuklysi pasiruošęs „Silkės pataluose“, – sakė pardavėja. Lietuviai Kūčių stalui neretai perka ir rūkytos lydekos ar kalmarų ir ruošia mišraines. 

„Tinginio žuvis – plekšnė. Nepasisekti  ją ruošiant negali – pakanka šiek tiek prieskonių ir į keptuvę. Tada galima ir pirštus nusilaižyti“, – pasakojo kilogramą plekšnių už 2,5 euro nusipirkusi Elena.

​​

Šviežios žuvies paviljone klaipėdiečiai dažniausiai pirko menkes, lydekas, upėtakius bei starkius. Stintų po 3,5 euro už kilogramą jau po poros valandų buvo nelikę. 

Šviežių menkių kilogramas mugėje kainuoja 3 eurus, žiobrių – 2,30, ešerių – 2,50, Baltijos jūros menkių filė – 6, upėtakių – 5, starkų – 6,4 euro, atlantinių menkių – 8,5, silkių – 2,9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius