Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

Klaipėdoje iškils nauja ledo arena

Klaipėdos miesto savivaldybėje aptarta galimybė uostamiestyje statyti ledo areną. Savivaldybėje lankęsi ledo ritulininkus vienijančios asociacijos atstovai patikino, kad tokio objekto poreikis Klaipėdoje tik didėja, mat Klaipėda kartu su Vilniumi – šioje srityje lyderiaujantys miestai, čia sportuojančiųjų skaičius nuolat auga.
Rungtynių akimirkos
Ledo rutulys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot ledo ritulininkų, kad poreikis būtų patenkintas, reikėtų formuoti dviejų aikštelių kompleksą su administracinėmis patalpomis.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, su savivaldybės specialistais šis klausimas jau yra aptartas, tinkamiausia vieta tokiam objektui būtų Paryžiaus Komunos gatvėje, sklype, kuriame anksčiau veikė Klaipėdos miesto vandenvietė.

„Šioje vietoje yra pakankamai didelis sklypas, kurį galėtume skirti visuomeninės paskirties objektų statyboms. Kartu čia galėtų atsirasti ne tik ledo arena, bet ir rankininkams bei krepšininkams skirta treniruočių salė. Tokio objekto poreikis taip pat labai jaučiamas. Kitoje pusėje gatvės yra Futbolo mokykla, kuri netrukus bus nugriauta ir statoma iš naujo. Visus planus įgyvendinus, vienoje vietoje būtų sukurta nemaža sportininkų reikmėms tarnausianti bazė“, – sako S.Budinas.

Statant ledo areną Klaipėdos miesto savivaldybė ruošiasi eiti koncesijos keliu – areną statytų privatus investuotojas, o miestas per kelis dešimtmečius šį objektą išsipirktų. Artimiausi savivaldybės darbai – parengti koncesijos sutarties sąlygas ir paskelbti konkursą koncesininkui parinkti. Tai planuojama padaryti dar šiais metais.

Ledo arenos statybos yra įtrauktos į 2017–2019 metų Klaipėdos miesto savivaldybės strateginės veiklos planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius