Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 25

Klaipėdos kalėdinė eglė: dirbtinės šakos už įspūdingą kainą

Dėl vėjuoto pajūrio oro šiemet Klaipėdos Teatro aikštėje, kaip ir keletą metų prieš tai, stovės dirbtinė eglė. Jos nuoma kartu su puošybos elementais Klaipėdos savivaldybei atsieina įspūdingą sumą.
Pernai Klaipėdoje eglė buvo papuošta žuvimis ir vėtrungėmis.
Pernai Klaipėdoje eglė buvo papuošta žuvimis, o Teatro aikštė – vėtrungėmis. / jurossvente.lt nuotr.

Apie 20 metrų aukščio eglė bus sumontuota iš dalių – metalinis karkasas bus užklotas dirbtinėmis šakomis su puošmenomis. Kalėdinę eglę Klaipėdos savivaldybė įsigyja nuomos būdu visam šventiniam periodui. Nuomos kaina šiemet siekia 22 tūkstančius eurų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, įsigyti eglės neverta, nes ji viena neparduodama, o puošybos elementų klaipėdiečiai kasmet tikisi vis kitokių, originalių.

Tiesa, kaip šiemet atrodys įspūdingą sumą kainuojanti eglė, I.Šakalienė neatskleidė.

„Puošybos elementų, taip esame sutarę, kad neatskleisime. Žmonės ateis ir pamatys. Tai tegul būna staigmena“, – šyptelėjo vedėja.

Šiemet šventiškai bus padabinta ir Atgimimo aikštė, jos puošmenos derės su kalėdinės eglės puošybos elementais. Be įprastų gatvių, nušvis ir Šaulių gatvė.

„Ką naujo šįmet darome – nusipirkome 1 900 metrų girliandų medžių puošybai, kadangi dalis yra sugadintų. Tačiau vienam medžiui papuošti reikia penkių girliandų, vienos girliandos ilgis dešimt metrų, tai papildomai papuošime apie 38 medžius. Dramos teatras, pagaliau turime gražų pastatą, tai norime įrėminti kaip anksčiau pastatų fasadus, esame nusipirkę varveklius teatro fasadui puošti, turėtų būti apie 210 metrų“, – pasakojo I.Šakalienė.

Miesto puošyba, lempučių ir kitų šviečiančių elementų užkabinimas ir nuėmimas, savivaldybei atsieis apie 65 tūkstančius eurų. Šv. Kalėdų puošybai bendrai bus išleista 115 tūkstančių eurų, tai daugiau nei pernai, nes buvo įsigyta naujų elementų.

Apie 62 tūkstančius eurų kainuoja ir originali, dar neregėta šventinė uostamiesčio programa, kurios pagrindiniu akcentu šiemet taps animacinė pasaka 3D formatu ant Klaipėdos dramos teatro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius