-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Klaipėdos mokyklose pilnės klasės

Klaipėdoje šiemet mokyklos bus pilnesnės – rugsėjo 1-osios skambutis nuskambės 18,5 tūkst. daugiau vaikų. Pernai uostamiestyje buvo 400 moksleivių mažiau.
Rugsėjo 1-oji Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje
Rugsėjo 1-oji / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus duomenimis, į mokyklas rugsėjo 1-ąją ateis 400 vaikų daugiau nei pernai. Jau dvejus metus iš eilės mokinių skaičius trečiame pagal dydį Lietuvos miste tik didėja. Pernai jų buvo kiek daugiau nei 18 100, šiemet – apie 18 500.

Anot Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, sunku pasakyti, ar mokinių padaugėjo dėl 2009-aisiais šoktelėjusio gimstamumo, ar dėl pamažu grįžtančių emigrantų šeimų.

Daugiausiai nerimo kėlė privalomas priešmokyklinis ugdymas. „Bijojome, kad nesutalpinsime vaikų, nes ne visi gi lankė ikimokyklines įstaigas“, – aiškino L.Prižgintienė. Daugiau problemų būta su šiaurine miesto dalimi, kur vis vyksta miesto plėtra. Kai kuriuos priešmokyklinukus teko iškelti į mokyklas.

Šiemet priešmokyklines grupes lankys 1940 vaikų.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, geroji naujiena ta, kad kitąmet į valstybinius darželius bus galima priimti daugiau vaikų – rekonstruojama „Puriena“. Naikupės gatvėje esantis darželis taps erdvesnis, jame atsiras papildomai 400 vietų vaikams.

Rekonstravus Tauralaukio darželį taip pat turėtų atsirasti papildomų 80 vietų.

Naujus mokslo metus pradės ir per 2500 pedagogų. Apie 122 jų – pensijinio amžiaus. „Pastaruoju metu vyko „jaunėjimo“ procesas – vadovų kėdes paliko keli vyresnio amžiaus darbuotojai“, – pastebėjo L.Prižgintienė. Šiuo metu dar trūksta kelių pedagogų – technologijų, biologijos, matematikos, ikimokyklinio ugdymo ir kitų disciplinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius