-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 26

Klaipėdos vadovai streikuojantiems mokytojams nebenori mokėti algų

Klaipėdoje streikuoja pusė mokyklų. Uostamiesčio vadovai penktadienį pedagogų prašė mažinti streiko apimtis ir vėl pradėti dirbti.
Streikas Panevėžio mokyklose
Pedagogai siekia didesnių darbo užmokesčių / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Streikas

„Lietuvoje iš viso streikuoja 10 proc. švietimo įstaigų, Klaipėdoje – net 50 proc. Todėl prašome profesinės sąjungos atstovų solidarizuotis su miestiečiais, kurių vaikų ugdymas šiuo metu nutrauktas ir sumažinti streiko apimtis. Net pusė Klaipėdos vaikų dabar nelanko mokyklų, tad prašome, kad mokytojai vis dėlto atsižvelgtų ir į moksleivių interesus“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Profesinės sąjungos atstovų teigimu, mažinti streiko apimčių neplanuojama. Tačiau pasak jų, ugdymo procesas visiškai nutrauktas nėra – abiturientams mokytojai teikia nuotolines konsultacijas, mokiniams yra nurodę užduotis, kurias jie gali atlikti savarankiškai, o kai moksleiviai vyksta į renginius – dažniausiai tai yra įvairios olimpiados – laikinai nutraukia streiką ir vyksta kartu. Taip pat neįvykusias pamokas numatoma kompensuoti netradicinio ugdymo dienų sąskaita. Tačiau mokytojai neneigė, kad nepaisant viso to, ugdymo procesą po streiko teks intensyvinti.

S.Budino teigimu, streikas yra demokratijos išraiška ir savivaldybė jo metu prisiėmė dalį įsipareigojimų. Todėl iki šiol streikuojantys mokytojai gavo visą darbo užmokestį. Kadangi streikas tęsiasi ir toliau, pasak S.Budino, norima, kad dabar įsipareigojimus bei atsakomybę prisiimtų ir kita, t.y. streikuojanti pusė. Todėl nuo kitos savaitės (nuo vasario 29 d.) streikuojantiems mokytojams darbo užmokestis mokamas nebebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius