Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 13

Nykstantis Klaipėdos „Dinamo“ baseinas – be vilčių atgyti

Klaipėdoje pradedamas statyti naujas baseinas, o senasis – „Dinamo“ – pasmerktas žūčiai. Pastatą perėmusios Klaipėdos valstybinės kolegijos vadovai netiki, kad artimiausiu metu „Dinamo“ vėl atsivertų plaukikams.
Legendinis baseinas „Dinamo“ Klaipėdoje jau kelerius metus užvertas.
Legendinis baseinas „Dinamo“ Klaipėdoje jau kelerius metus užvertas. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Dinamo“ baseinas Gulbių gatvėje jau kelerius metus nebenaudojamas. Pastatą perėmusi Klaipėdos valstybinė kolegija čia yra įkūrusi kelias auditorijas grožio specialybių studentams, kineziterapeutams.

Klaipėdos valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Mindaugas Laučys neslėpė, kad baseiną eksploatuoti mokymo įstaigai – per brangi našta.

„Prieš kelerius metus jo likimas visiems labai rūpėjo. Rūpėjo ir didiems politikams. Tačiau kaip stipriai tuomet rūpėjo, taip dabar niekam nerūpi. Nebegirdime jokių pasisakymų, kad čia galėtų vykti kokia nors veikla“, – apgailestavo M.Laučys.

Baseinu buvo susidomėjusi viešoji įstaiga „Plaukimas visiems“ ir jos lyderis, olimpinis prizininkas, buvęs profesionalus penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis. Specialistų paprašyta atlikti baseino ekspertizę. Tada paaiškėjo, kad reikia investuoti bent 430 tūkst. eurų tam, kad būtų galima eksploatuoti baseiną dar bent dešimtmetį.

„Dinamo“ baseine yra keli 25 metrų takeliai, kadaise veikė nardymo klubas, nes buvo įrengtas ir nardytojams skirtas baseinas.

Praėjusią savaitę Klaipėdoje oficialiai pradėtos naujo, 15,8 mln. eurų kainuosiančio, baseino statybos.

„Kai išgirdau apie šią žinią, pirmiausiai pagalvojau – vargšė savivaldybė, nes išlaikyti baseiną reikia nemažai kaštų. Dauguma baseinų, kiek domėjomės, yra nuostolingi“, – neslėpė M.Laučys.

Svarstyta, kad mažesnis „Dinamo“ baseinas galėtų būti panaudojamas mokyti plaukti vaikus. Tačiau ir šis sumanymas subliūško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius