Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28

Prieš rekonstrukciją Danės skvero fontanas pražys gėlėmis

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija rengiasi įgyvendinti Danės skvero rekonstrukciją. Po jos klaipėdiečių pamėgta pasivaikščiojimų vieta bus iš esmės atnaujinta bei taps šiuolaikišku miesto parku, pritaikytu klaipėdiečių ir miesto svečių poilsiui.
Sutvarkytas Danės skvero fontanas ims veikti jau šį savaitgalį.
Danės skvero fontanas šiemet neveiks / Begos nuotr.

Šiuo metu rengiamos sąlygos techniniam rekonstrukcijos projektui, netrukus bus skelbiamas konkursas projektuotojams parinkti. Planuojama, kad projektavimas truks apie metus, tad jau kitąmet skvere bus pradėti atnaujinimo darbai.

Rekonstrukcija apims ne tik patį skverą, bet ir Danės gatvę bei upės krantines. Iš viso šiems darbams numatoma skirti apie 5 mln. eurų.

Šiemet Danės skvere esantis fontanas nebus įjungiamas dėl ypatingai blogos būklės.

Pagal su savivaldybe pasirašytą paramos sutartį fontaną nuo 1998 metų įjungdavo, eksploatuodavo ir prižiūrėdavo Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“. Pasak šios kompanijos Komunikacijos ir informacijos grupės vadovo Gedimino Gudavičiaus, ruošdami fontaną 2015 metų sezonui bendrovės specialistai atkreipė dėmesį, kad jam reikalingas kapitalinis remontas. Dėl to įmonė kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę, tačiau dėl planuojamos skvero rekonstrukcijos šie darbai nebuvo inicijuoti. Nepaisant blogos įrenginio būklės bendrovės darbuotojai atliko reikalingiausius darbus, fontanas buvo įjungtas ir veikė visą sezoną.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, dėl sunykusių metalo konstrukcijų, kurios laiko granitines fontano baseino perimetro plokštes, gali įvykti nelaimė, nes ant plokščių užlipęs žmogus gali įlūžti į fontano baseiną ir susižaloti. Šiuo metu saugiai jį eksploatuoti nėra jokių galimybių.

Pasitarime Klaipėdos miesto savivaldybėje su kompanijos „Bega“ atstovais, administracijos direktoriumi Sauliu Budinu bei kitais atsakingais vadovais buvo priimtas sprendimas šiemet nerizikuoti klaipėdiečių saugumu ir neįjungti Danės skvero fontano.

Pasak I. Šakalienės, kol prasidės skvero rekonstrukcijos darbai, fontano baseinas laikinai bus paverstas dideliu gėlynu.

Kokia bus šio įrenginio ateitis priklausys nuo viso Danės skvero rekonstrukcijos projekto, kuris apims ir fontano atnaujinimą.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės, dabartinio skvero ir fontano projekto autorė architektė Jadvyga Kijauskienė taip pat pritarė idėjai, kad ilgus metus Klaipėdą puošęs ir džiuginęs jos kūrinys būtų atnaujintas panaudojant šiuolaikines technologijas, apšvietimą.

Kompanija „BEGA“ neatmetė galimybės, kad po rekonstrukcijos ir toliau prižiūrės fontaną. Laikas parodė, kad tokia iniciatyva ne tik atgaivino miesto puošmeną, bet ir tapo pavyzdžiu kitoms miesto įmonėms, kurios taip pat ėmėsi prižiūrėti fontanus įvairiose miesto vietose. Danės skvero fontano eksploatacija (sistemos dalių paruošimas sezonui, remontas, vanduo, elektros energija, papildomas darbuotojo etatas kasdienei priežiūrai ir kt.) kompanijai „BEGA“ kasmet kainuoja apie 10 tūkst. eurų.

2002-aisiais „BEGA“ buvo atnaujinusi fontaną Klaipėdos miesto 750 metų jubiliejui. Tąkart remontui buvo skirta apie 20 tūkst. eurų, už kuriuos buvo suprojektuota ir sumontuota nauja fontano apšvietimo sistema, pakeista dalis požeminių vamzdynų, siurbliai, sklendės, automatinė valdymo sistema, fontano purkštukai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius