-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 17

Spalio 25 dieną Klaipėdos apygardos teismuose – nemokamos teisinės konsultacijos

Pirmą kartą spalio 25 dieną – Europos teisės dieną – Lietuvos teismuose bus galima nemokamai konsultuotis: gauti atsakymų į kasdienius teisinius testamentų, žemės dalybų, skyrybų, apeliacijų teisės ir kitus klausimus, daugiau sužinoti apie I-osios ir II-osios instancijos teismų veiklą bei kompetenciją. Prie šios iniciatyvos prisijungia ir Klaipėdos apygardos teismai.
Klaipėdos apygardos teismas
Klaipėdos apygardos teismas / Teismo nuotr.

„Žmonės į teismus neretai ateina vedami nežinojimo, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, kur kreiptis norint sudaryti testamentą, parduoti nekilnojamąjį turtą ar panašiais klausimais, – teigia renginio iniciatorė Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė. – Nors teismai nėra teisines konsultacijas teikianti institucija, drauge su Teisingumo ministerija į pagalbą pasikvietę Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos specialistus, Lietuvos advokatūros atstovus, nusprendėme padėti žmonėms gauti atsakymų į taip jiems rūpimus klausimus.“

„Klaipėdos apygardos teisme žmonių lauksime 10–12 val. ir 13–15 val. 117 kabinete. Jiems bendro pobūdžio teisinę informaciją suteiks Baudžiamųjų bylų bei Civilinių bylų skyrių teisėjų padėjėjai. Konsultavimo trukmė bus nustatoma pagal atvykusių asmenų skaičių. Kituose teismuose numatytą konsultavimo laiką ir vietą galima sužinoti papildomoje informacijoje“, – renginio organizavimą apžvelgė Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Arvydas Daugėla.

Išankstinė registracija norint gauti konsultaciją nebūtina: konsultacijos bus teikiamos gyvos eilės principu.

Informacija apie Klaipėdos apygardos teismuose organizuojamą nemokamos teisinės konsultacijos renginį (teismas, konsultavimo laikas ir vieta):

Klaipėdos apygardos teismas – 10–12 val. ir 13–15 val. 117 kab.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas – 10–12 val. ir 13–15 val. 107 teismo posėdžių salė.

Kretingos rajono apylinkės teismas – 8–17 val. raštinė.

Šilutės rajono apylinkės teismas – 8–17 val. 2 teismo posėdžių salė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius