-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 31

Vasara Klaipėdoje startuos su burlaiviais ir džiazu

Birželio 5–8 d. trečią kartą Klaipėdoje rengiama tarptautinė didžiųjų burlaivių regata „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ į uostamiestį, prognozuojama, privilios mažne pusę milijono smalsuolių. Kasmetinei Jūros šventei šis renginys gal ir neprilygs, tačiau pirmajam birželio savaitgaliui nakvynės Klaipėdos viešbučiuose gauti jau nebeįmanoma.
Į Klaipėdą sugrįžo didieji burlaiviai. „Sedov“ prisišvartavo „Memelio mieste“.
Pirmąjį vasaros savaitgalį Klaipėdoje laukiama „Baltic Tall Ships Regatta 2015” regatos / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Tokią svečių gausą miestui garantuos ne tik burlaivių regata, bet ir   Klaipėdoje vyksiantys renginiai.

„Pilies džiazo festivalis, Tarptautinė logistikos konferencija ir golfo turnyras šių metų vasaros pradžią Klaipėdoje padarys įspūdingą. Tačiau iš visų šių renginių gausos neabejotinai išsiskirs regata, kuri primins, kad Lietuva – jūrinė valstybė, o Klaipėda – neatsiejamas jos elementas“, – apie artėjančią vasarą pasakojo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. 

Dalyvauti birželio 5–8 d. rengiamoje regatoje jau užsiregistravo 20 laivų. Burlaiviai viešės dviejuose Baltijos jūros uostuose. Startuos Klaipėdoje, o finišuos Lenkijos uostamiestyje Ščecine.

Organizatoriai pažymi, kad pusė iš regatoje dalyvauti nusprendusių laivų – didieji, A ir B klasėms priskiriami burlaiviai. Daugiausiai – net  11 – plaukioja su Lenkijos vėliava. Tarp jų ir pats didžiausias Lenkijos burlaivis „Dar Młodzieży“. Šio laivo ilgis – 108 m, plotis – 14 m, grimzlė – 6,4 m. Laivo burių plotas – daugiau nei 3000 kv. m.

Lietuvai šių metų regatoje atstovaus du laivai – jachta „Lietuva“ ir Klaipėdos universiteto škuna „Brabander“.

Šiemet pirmą kartą į laivų įgulas nuspręsta priimti ir visus norinčius. Vienintelis reikalavimas – būti sulaukus 15 metų. Bilietas tapti įgulos nariu kainuoja apie 700 eurų.

KU nuotr./Burlaivis „Brabander“ nuo sekmadienio dalyvauja vienoje didžiausių regatų „The Tall Ships Races“.
KU nuotr./Lietuvai regatoje atstovaus burlaivis „Brabander“ ir jachta"Lietuva" 

Kad kuo didesnis buriavimo entuziastų skaičius galėtų ne tik dalyvauti regatoje, bet ir išlydėti į Lenkiją bures pakėlusius laivus, organizatoriai kruopščiai derino išlydėtuvių laiką.

„Iš patirties žinome, kad regatų metu klaipėdiečiai plūsta išlydėti laivų. Jie bures pakels birželio 8 d. Kadangi tai darbo diena, pasistengsime, kad viskas vyktų per pietų pertrauką, kad visi norintys pamatyti išplaukiančius laivus galėtų suvažiuoti ant molo“, – pasakojo „Baltic Tall Ships Regatta 2015” projekto vadovė Violeta Ulevičienė.

Šių metų „Baltic Tall Ships Regatta 2015” bus lyg generalinė repeticija pasitinkant dar masiškesnę, pagrindinę burlaivių regatą „Baltic Tall Ships Races”. Šios regatos burlaiviai mūsų uostamiestyje finišuos 2017-aisiais, kai Klaipėda švęs 765-erių metų gimtadienį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius