-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 30

Kodėl vokiečiai didžiuojasi savo šalimi

Vokietija – viena labiausiai išsivysčiusių, klestinčių ir tvarkingiausių pasaulio valstybių. Daugybė kitų šalių gyventojų gerbia vokiečius ir jiems pavydi. Tačiau pirmiausia save ir savo šalį gerbia patys vokiečiai. Jie gali išvardyti mažiausiai septynias priežastis, dėl ko gali didžiuotis savo tėvyne.
Vokiečiai pagrįstai didžiuojasi savo nuostabiais keliais, kuriuos vadina autobanais.
Vokiečiai pagrįstai didžiuojasi savo nuostabiais keliais, kuriuos vadina autobanais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmiausia vokiečiai visiškai pagrįstai didžiuojasi valstybės vadove kanclere Angela Merkel. Nors šiuo metu Vokietijos vyriausybė patiria tam tikrų sunkumų, jų kanclerę žurnalas „Forbes“ jau ketverius metus iš eilės vadina viena įtakingiausių pasaulio moterų.

Antra. Vokietijos prekių kokybė laikoma geriausia pasaulyje. Užrašas „Made in Germany“ vertinamas labai gerai, nes jis laikomas patikimumo garantija. Šiais metais Vokietija užėmė pirmąją vietą pasaulyje pagal eksporto apimtį. Nors šioje srityje lyderiauja Vokietijos automobilių koncernai, nė kiek ne prasčiau pasaulinėje rinkoje vertinami ir 1800 vidutinio dydžio bendrovių gaminami, atrodytų, tokie nereikšmingi gaminiai kaip plastiko detalės, kištukiniai lizdai, įvairūs darbo įrankiai ir net aliuminio tara.

Trečia. Vokiečiai lenkia kitas valstybes pagal darbo našumą. Nors šioje šalyje yra vienos ilgiausių – 29 dienos – atostogų, vokiečiai serga mažiausiai pasaulyje, o gamybos efektyvumas šioje šalyje visa valanda didesnis nei kitose valstybėse.

Ketvirta. Vokietija yra viena iš ekologiškos, švarios pramonės lyderių pasaulyje. „Žaliajame“ Vokietijos ekonomikos sektoriuje (statyba, saulės baterijų eksploatavimas, vėjo generatoriai, biokuro gamyba) dirba beveik 1,5 mln. žmonių.

Penkta. Nors Vokietijos sveikatos apsaugos sistema laikoma viena brangiausių, tarptautinė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija ją pripažino geriausia pasaulyje. Šioje šalyje 1000 gyventojų tenka 1,5 gydytojo ir 5,7 lovos ligoninėje.

Šešta. Statistika patvirtina, kad Vokietija yra vienas svarbiausių pasaulyje kultūros centrų. Šioje šalyje veikia apie 150 teatrų, suburti 133 orkestrai, šiais metais Frankfurto knygų mugėje buvo pristatyta 100 tūkst. naujų leidinių, o ką jau kalbėti apie tai, kad šiemet Vokietijos rašytojai Gerdai Mueller buvo skirta Nobelio literatūros premija.

Septinta. Vokiečiai pagrįstai didžiuojasi savo nuostabiais keliais, kuriuos vadina autobanais. Garsiausi Japonijos ir Pietų Korėjos automobilių gamintojai atveža į Vokietiją savo naujausių mašinų modelius, kad pademonstruotų jų geriausias savybes Vokietijos keliuose. Daugiau kaip pusėje šalies autostradų, kurių bendras ilgis 12 500 kilometrų, nėra greičio apribojimų. Tačiau tai neturi įtakos kelių saugumui. Vokietijos keliuose įvyksta mažiausiai avarijų ir nelaimingų atsitikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius