Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 22

Arūnas Valinskas. Ar Austėjos Landsbergienės įstaigose dirba komuniagos?

Pirmiausia noriu padėkoti visiems be išimties savo mokytojams, be kurių dabartinio savęs neįsivaizduoju. Taip pat noriu padėkoti visiems be išimties dabartiniams mokytojams, kurie savo gyvenimą skiria jaunosios kartos ugdymui. Net neskiria, o aukoja, nes su dabartiniu visuomenės požiūriu į pedagogus ir jų atlyginimus tai tikrų tikriausia auka ir mažiausiai pusė mokytojų turėtų būti paskelbti šventaisiais!
Audrius Skaistys ir Arūnas Valinskas
Audrius Skaistys ir Arūnas Valinskas / 15min nuotr.

Kai ruošėme greitai šalies ekranuose pasirodysiantį dokumentinį filmą apie Prezidentą Valdą Adamkų, vienos interviu filmavimo sesijos metu paklausiau jo: „Ko labiausiai gailitės, kad nepavyko padaryti per visus tuos metus būnant Lietuvos politikoje?“ Jis nė sekundės nesudvejojęs atsakė: „Švietimo reforma“.

Kiek buvo įvairiausių lozungų, politikų pažadų ir susirūpinimo, kiek vyko įvairiausių visuomeninių akcijų su skambiais šūkiais „Mokytojas – prestižinė profesija iki 2025 metų“, rezultatas vienas ir tas pats – kito kelio nėra, tik streikas. Kol kas įspėjamasis, bet neabejoju, kad bus ir tikrasis. Kodėl? Ogi todėl, kad visų politikų požiūris į švietimą yra teigiamas tik tol, kol jie iš opozicijos ateina į valdžią. O tada jau vertybės apsiverčia aukštyn kojomis, kaip dabartinių konservatorių atveju, kurį geriausiai iliustruoja Vilniaus miesto tarybos narys Audrius Skaistys.

Yra toks posakis: „Kas blaivam galvoje, tas girtam ant liežuvio“. Šiuo atveju jį būtų galima perkurti į naująjį politinį folklorą: „Kas konservatoriams galvoje, tas Skaisčiui ant liežuvio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius