Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Keturi būdai išrinkti Prezidentą

Suprantu, kad per vėlu. Prieš savaitę reikėjo parašyti, ir būčiau spėjęs. Jei jums mano patarimai būtų patikę, visai galimas daiktas, kad ir rinkimų rezultatai būtų visai ne tokie. O dabar dar pasakysiu, kad rašinio tokiu pavadinimu nėra buvę nei prieš šiuos, nei prieš anuos, nei prieš jokius kitus rinkimus Lietuvoje. Ir tai yra keista. Nes lietuviai be patarimų gyventi nei moka, nei gali.
Henrikas Vaitiekūnas
Henrikas Vaitiekūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Internetas

Dažniausiai duodami penki arba septyni patarimai. Kartais – vienuolika. Labai retai – tūkstantis.

Vienas žurnalistus mokantis Profesorius savo vadovėlyje rašo, kad auditorija bus intriguota ir geriau rašinį įsimins, jeigu pažadėsite jai pasakyti tris būdus, kaip įveikti nuovargį, penkias priežastis, kodėl  vieni kitų nemylime, septynis sėkmės receptus ar dešimt protingo investavimo principų.

Vienas žurnalistus mokantis  Profesorius savo  vadovėlyje rašo, kad auditorija bus intriguota ir geriau rašinį įsimins, jeigu pažadėsite jai pasakyti tris būdus, kaip įveikti nuovargį, penkias priežastis, kodėl  vieni kitų nemylime, septynis sėkmės receptus ar dešimt protingo investavimo principų.

Kaip tik todėl – darsyk prašau jūsų – pamirškite apie rinkimus. Pailsėkite  ir papramogaukite skaitydami smagų kokteilį. Neabejoju, kad jau ragavote. Tačiau dabar taurėmis nukrausiu visą stalą: toliau rašiny – beveik nėra autorinių frazių – tik rašinių pavadinimai. Ir skaičiai.

Vienas. Lietuviui nepatiks, jei pasiūlysite tik vieną kelią. Tuomet jis pats ims ieškoti kito (Radau tik vieną rašinį pavadinimu „Vienas geras būdas, kaip sutramdyti Rusiją“).

Du. Du būdai internetui pagreitinti; Du būdai, kaip suplanuoti būsimo kūdikio lytį; Du būdai, kaip reaguoti į blodinių nuotykius.

Trys. Trys būdai, kaip atsikratyti spuogų; Trys būdai priimti Evangeliją; Trys būdai užkirsti drėgmei kelią. Ir net  trys būdai, kaip suvaldyti galingą katilą.

Keturi.  Keturi būdai, kaip surišti šaliką, kaip patobulinti pirktinį šampūną (įdomu); keturi būdai, kaip atsikratyti kurmio, ir keturi būdai, kaip patirti (?) Vilnių.

Penki. Populiarus skaičius ir itin smagūs rašinių pavadinimai. Taigi „Penki būdai, kaip neprarasti lėktuvo, kaip greičiau užmigti; penki džigavimo būdai“ (kas netingės „paguglinti“ – sužinos, ką reiškia).

Toliau: pasirodo, buvo net penki būdai, kaip išspręsti Graikijos krizę, ir penki būdai, kaip išvalyti prisvilusį puodą.

Šeši. Pats geriausias: „Šeši būdai, kaip užknisti lietuvį“. Tiek pat būdų, pasirodo, yra padėti kepenims, parašyti romaną ir užsitikrinti ramią senatvę. Jei gerai internete paieškosite, rasite šešis patarimus, kaip tapti vampyru ir šešis patarimus, kaip išvengti operos solisto.

Pats geriausias: „Šeši būdai, kaip užknisti lietuvį“. Tiek pat būdų, pasirodo, yra padėti kepenims, parašyti romaną ir užsitikrinti ramią senatvę.

Septyni. Magiškas skaičius. Lietuviškų antraščių kūrėjai, pasirodo, žino septynis būdus, kaip šnipinėti konkurentą, septynis dėmesio parodymo būdus, septynis būdus apsisaugoti nuo uodų ir septynis būdus, kaip ilgiau pedikiūrą išlaikyti.

Aštuoni. Tiek būdų egzistuoja, norintiems sutramdyti viršininką, panaudoti senas knygas, skatinti plaukų augimą, išdžiovinti šlapią automobilį (negi džiovinsi sausą? – H.V) ir norintiems mesti rūkyti.

Devyni. Tiek būdų teks išmėginti, norintiems nesusirgti žiemą, mėgstantiems kelti konfliktus, tiek galimybių yra išeiti iš skolos, išvengti vėžio ligos, arba, paprasčiausiai atsikvėpti.

Dešimt. Superinis: “Dešimt būdų, kaip netapti šikniumi internete“. Taip pat dešimt patarimų, kaip gerai išsimiegoti; kaip nustebinti svečius; atostogas paversti košmaru; kaip nemirti. Ir dar dešimt būdų, ką daryti su placenta. Ir dešimt būdų, kaip panaudoti degtinę bei dešimt būdų, kaip sugadinti brendį.

Vienuolika patarimų spaudoje radau apie tai, kaip tapti vidutinišku ir kaip išvalyti skulptūrą.

Dvylika – kaip pasisavinti vitaminą D. Trylika  – kaip išvirti grikių košę. Keturiolika  – kaip atsikratyti Herpeso pūslelių. Penkiolika – kaip soda pašalinti dėmes. Šešiolika  – kaip atsikratyti karpų. Septyniolika  – kaip panaudoti loptopą. Aštuoniolika pinigų taupymo būdų.

Devyniolikos patarimų niekas nedavė. Dvidešimt – apie kovą su pilvo riebalais. Dar buvo 30 būdų, kaip nusitrenkti elektra (?), trisdešimt šeši būdai pamatyti Dubajų, keturiasdešimt būdų, kaip numesti svorio, penkiasdešimt – kaip išgyventi iki šimto metų,  ir šimtas būdų, kaip pagirti kitą žmogų.

Primenu jums: tik vieną kitą žodį įspraudžiau. 99 procentai šio teksto yra rašinių spaudoje ir internete pavadinimai.

„Du būdai aistrai patenkinti; Penki būdai įžiebti libido; Šeši būdai pakelti nuotaiką prieš seksą; Septyni būdai patirti meilę; Aštuoni varpos didinimo būdai; Devyni būdai mylėtis.

O kad galutinai pamirštumėte rinkimus bei  jų rezultatus, kad vieni su kitais nesusipriešintumėte – tesujungia jus meilė.

Jai – visi skaičiai pavaldūs. Nes skaičiau rašinius tokiais pavadinimais:

„Du būdai aistrai patenkinti; Penki būdai įžiebti libido; Šeši būdai pakelti nuotaiką prieš seksą; Septyni būdai patirti meilę; Aštuoni varpos didinimo būdai; Devyni būdai mylėtis; Dešimt būdų prisipažinti meilėje; Dvylika būdų pažinti partnerį; Tūkstantis būdų, kaip ištarti „Sudie“.

O jei ir po šitokių skaičių  jus vis dar kankina tik rinkimų aistros, šekite paskutinį  pavadinimą ir bandykite išsiaiškinti, kas tai yra – straipsnis, kurį vakar skaičiau, vadinosi „Milijonas būdų panaudoti Washi juostelę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius