-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 14

Mantas Dubauskas: Vartotojų teisių gynėjai už grybo užkliuvo

Labai gerai, kad „Senukai“ nepardavinėja pasenusių produktų. Nes Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) būtų papildomo darbo sugalvoti šmaikščią antraštę apie paskirtą baudą už pažeidimą. Dar labai gerai, kad Vievio paukštynas neprasižengia. Nes gautųsi visiškas gaidys. O kiaulių augintojai tegul ir toliau rūpinasi vartotojais. Kad nebūtų kiaulėmis išvadinti.
Mantas Dubauskas
Mantas Dubauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Žodžių žaismas ir sparnuotos frazės, kaip ir humoras, yra puikios rinkodaros priemonės. Jie patraukia klientų dėmesį reklamose, įpučia šviežio oro apsnūdusiose verslo konferencijose. Tinka jie ir komentaruose. Taip pat ir tokiuose, kaip šis.

Bet net ir humorui yra ribos. Vieni gali laisvai juokauti, o kitiems geriau susilaikyti. Naujienų portale gerai atrodys antraštė apie kiaulystes krečiančius kiaulių augintojus ar liepto galą priėjusius tiltų statytojus.

Bet oficiali valstybės institucija turėtų be jokių dviprasmybių informuoti visuomenę, kokį pažeidimą padarė kiaulių augintojai ar dėl ko bankrutavo tiltų statytojai.

Tiesa, kartais valstybės institucijoms pavyksta subtiliai pajuokauti. Prieš porą metų Lietuvos policija išradingai sureagavo į internete skleistą dezinformaciją, esą policija mitinge panaudojo dujas, užkrėstas koronavirusu. Policija savo feisbuko paskyroje šmaikščiai įspėjo, kad „kitą kartą, jeigu prireiks, bus naudojamos dujos su vakcina“.

Tai – maloni išimtis. Prižiūrinčios ir pažeidėjus baudžiančios institucijos turėtų susilaikyti nuo juokų. Ypač apie pažeidėjus. Vis dėlto VVTAT šią savaitę praleido progą nejuokauti.

Nustačiusi, kad MB „Pjaunu grybą“ pažeidė Reklamos įstatymą, pasišaipė iš įmonės pavadinimo. Savo svetainėje paskelbto pranešimo antraštėje VVTAT parašė, kad bendrovei bauda skirta už „pripjautus grybus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius