-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Vargas dėl pinigų pensininkams ir prezidentei

Klausantis viešo valstybinio erzelio (diskusijos valstybėje nėra jau 10 metų), viena išvada – puiki: šalyje neliko kvailių. Niekas, nei linksmoji (kandidatuojanti) prezidento našlė, nei nusirašinėjantys studentai nesiskundžia proto stygium. Vienintelė bėda – pinigai. Ugniagesiai ir policija neturi pinigų. Kultūra neturi. Vilnius neturi. Kauno „Žalgiris“ neturi pinigų. Pensininkai neturi pinigų. Net D.Grybauskaitė, gaunanti 25 tūkst. Lt algą, ir ta feisbuke dūsauja, kad neturi pinigų.
Rimvydas Valatka
Rimvydas Valatka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paaukokite duonos gabalėlį prezidentei. Kuri deklaruoja turto ir santaupų viso labo tik kiek daugiau nei už 2 mln. Lt. Partijos gauna iš valstybės, o ji, vargšė jūsų nepriklausoma kandidatė, nepagalvojusi kadencijos pradžioje pasiūlė partijų ir politikų rėmimą tik iš valstybės biudžeto,  todėl nieko prezidento rinkimams negauna.

Pati muša, pati rėkia, pati primušta virtualiai pinigų prašo. Bet ir visi kiti tų prakeiktų pinigų neturi.

Senų senovėje, kai dauguma lietuvių dar žemelę ardavo, o ne referendumui dėl žemės parašus rinkdavo, visuotinai buvo manoma, kad jei nori pinigų, būtina sunkiai ir labai daug dirbti. Dabar taip pat visuotinai manoma, kad pinigų galima paimti.

Senų senovėje, kai dauguma lietuvių dar žemelę ardavo, o ne referendumui dėl žemės parašus rinkdavo, visuotinai buvo manoma, kad jei nori pinigų, būtina sunkiai ir labai daug dirbti. Dabar taip pat visuotinai manoma, kad pinigų galima paimti.

Nors pensininkams pagal įstatymus pinigų teisėta būtų ieškoti tik „Sodroje“, S.Daukanto aikštėje ir Gedimino 11 bendru sutarimu nutarta, kad, nepaisant to, jog Lietuvoje valstybės ir „Sodros“ biudžetai yra atskiri, į tai valdžia nebekreips dėmesio.

Money, money, money / Must be funny / In the rich man's world štai jau 38 metus dainuoja ABBA ketvertukas. ABBA dainuoja apie pinigus, laimėjimą Las Vegaso ar Monako kazino ir saulėtai pasikeitusį gyvenimą. A.Butkevičius su R.Šadžiumi buria iš kairiųjų arabikos tirščių – jie paims pinigų iš lubų.

iš viso „Sodra“ per penkerius metus jau neteko ketvirčio milijono alaus mėgėjų, t.y. mūsiškų socialinių mokesčių mokėtojų. Ar valios žilagalviai seneliai vieni šitiek alaus įveikti, kad jų padidintoms pensijoms užtektų?

Galima dar padidinti alaus mokesčius, sako ministras, atrodantis lyg liūdnojo veido riteris. Galima, tačiau kaip bus, jei tauta užsprings ir neišgers tiek, kiek pernai? Kaip kasmet, taip ir šįmet dar 30 000 geriausių alaus gėrėjų pabėgs į Angliją, o iš viso „Sodra“ per penkerius metus jau neteko ketvirčio milijono alaus mėgėjų, t.y. mūsiškų socialinių mokesčių mokėtojų. Ar valios žilagalviai seneliai vieni šitiek alaus įveikti, kad jų padidintoms pensijoms užtektų? – abejoja premjeras.

Nevalios, be jausmo balse atremia R.Šadžius. Apmokestinkim geriau automobilius. Automobilių lietuviai turi 1,5 milijono, tai puse milijono daugiau nei pensininkų. Na, ir kas, kad dauguma jų priklauso pensininkams ir valdžios įstaigoms. Apmokestinam automobilius, sutinka A.Butkevičius.

Premjere, bet prieš metus,  2012-ųjų vasario 18-ąją, jūs aiškinote, kad jūsų Vyriausybė nesvarsto automobilio mokesčio, nes ir kitose šalyse jis „jau nebėra taip aktyviai svarstomas“, be to, rėžėte, kad automobilio mokestis yra „mažiau socialiai teisingas“, vėl be jausmo veide burba R.Šadžius.  

Čia buvo mano rytinis pasisakymas, o ne vakarinis, labai logiškai atremia A.Butkevičus: „Prieš metus nepritariau automobilių mokesčiui, nes jį siūlė konservatoriai, kurie smarkiai sumažino gyventojų pajamas.“

Čia buvo mano rytinis pasisakymas, o ne vakarinis, labai logiškai atremia A.Butkevičus: „Prieš metus nepritariau automobilių mokesčiui, nes jį siūlė konservatoriai, kurie smarkiai sumažino gyventojų pajamas.“

Įsitėmykite, būrai į savo kaltūnuotas galvas: per metus valdžioje socialdemokratai ir „darbiečiai“ taip padidino visų mūsų pajamas, kad joks automobilių mokestis mums jau nebaisus.

Čia priėjo partijos Kindziulis-Bradauskas ir pasiūlė atimti pensijas iš tremtinių: tegu žino, buožių išperos, kas Lietuvą valdo. Ir L.Graužinienė nepritarė automobilių mokesčiui. Ji pritarė didesniems alaus mokesčiams. Ir V.Tomaševskis su lenkų akcija nepritarė.

Nusišnekėjimai, kirto per kalbas apie automobilio mokestį D.Grybauskaitė. Ir nukirto. Nors kvailių Lietuvoje neliko, tad ir nusišnekėti lyg ir nebūtų kam, tapo aišku, kad automobilių mokesčio nebus. Kol kas. Pasakė A.Butkevičius. Bus didesni mokesčiai alui. Kaip sakė L.Graužinienė. Ir galbūt norėjo sakyti alaus negerianti D.Grybauskaitė, bet nepasakė.

Jie visi norėjo būti geri. Pensininkams. Ir automobilininkams.  Visi turėjo po planą – iš kur paimti pinigų. Burtas krito ant alaus gėrėjų. Kurių papildomų centų neužteks: 12 mlrd. Lt “Sodros” skylės gėdos su 80 mln. Lt delniuku neuždengsi. Bet apie tai R.Šadžius praneš tik 2015-iesiems baigiantis. Linksminkimos.

In my dreams I have a plan / If I got me a wealthy man / I wouldn't have to work at all, I'd fool around and have a ball... dainuoja ABBA ketvertukas. A.Butkevičius apkabinęs per liemenį R.Šadžių, D.Grybauskaitė susikabinusi rankutėmis su L.Graužiniene. Šoka. Dirbanti Lietuva ant ausų pastatyta. Partery. Ką jie dar sugalvos po to? Kai planas neišdegs.

Ką jau moka mūsų valdžia, tai moka – grupinį kankaną. Iki politikos – kaip pėsčiomis iki saulės? Tik dangiškasis Dievo mulkis, anot kareivio Šveiko, kuris išvedė algoritmą tarp mokesčių alui didinimo ir Vyriausybės išsilaikymo, prieš pat prezidento ir Europos parlamento rinkimus bei referendumą dėl žemės gali kelti erzelį dėl net kelių mokesčių iškart?

Prisiminkime gerąją naujieną: kvailių Lietuvoje seniai nėra nė vieno. Kiek kandidatų į prezidentus turime? Gal dešimt. Kiek iš jų kritikavo naujus mokesčius. Tik D.Grybauskaitė, bet ir ta tik tarpdury kažkur Ukmergėje.

Šiaip jau pinigų neįmanoma paimti. Nėra tokios skrynelės. Pinigus kažkas turi uždirbti. Jei manote, kad yra kitaip, susiraskite internete ABBA dainą apie pinigus.

Vieni koaliantai žino: kad ir kokius mokesčius pensijų reikalui pasiūlysime, kiti juos atmes. Ir kikena į saują. Jie pasiūlė automobilių mokestį, prezidentė atmetė. Kas kaltas, kad nedidės pensijos? Kikiki...Geras ėjimas. Jei kalbėsime apie politiką kaip amžinus užkulisius, be abejo.

Šiaip jau pinigų neįmanoma paimti. Nėra tokios skrynelės. Pinigus kažkas turi uždirbti. Jei manote, kad yra kitaip, susiraskite internete ABBA dainą apie pinigus.

Nepatinka anglų kalba?

Ne problema. Galite nemokamai nuo ryto iki vakaro klausytis lietuviško ketvertuko LDAR – L.Graužinienės, D.Grybauskaitės, A.Butkevičiaus ir R.Šadžiaus: pinigų bus, pensijas padidinsim, Lietuvoj bus saulėta. Bet jei kam prireiktų patarimo, tai ABBA ketvertukas dainuoja kur kas gražiau: Money, money, money / Always sunny...
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius