-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skirmantas Malinauskas: Prieš penkerius metus padariau kvailystę

Šis tekstas – mano subjektyvi nuomonė ir asmeninė patirtis. Esu tikras, kad ji aktuali tiems žmonėms, kurie naudojasi internetu. Ir ne tik. Jei šią istoriją man pasiūlytų skaitytojas, greičiausiai į tai rimtai nežiūrėčiau, bet kai su tuo tenka susidurti pačiam, požiūris keičiasi. Ir į situaciją, ir į panašias problemas.
Skirmantas Malinauskas
Skirmantas Malinauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šis tekstas taip pat apie valstybines įmones ir jų požiūrį į verslą. Apie tokį nuobodų dalyką kaip vartotojų teisių apsauga. Labiausiai šis tekstas apie tai, kaip į tokias situacijas neįsivelti, nes į jas įsivėlus lipti sausam iš balos yra gana sudėtinga.

Šis tekstas ir apie valstybines įmones bei jų požiūrį į verslą. Apie tokį nuobodų dalyką kaip vartotojų teisių apsauga. Labiausiai šis tekstas apie tai, kaip į tokias situacijas neįsivelti, nes į jas įsivėlus lipti sausam iš balos yra gana sudėtinga.

Taigi, kokią klaidą aš padariau prieš penkerius metus? Įsikėlęs į naują būstą aš nusprendžiau susirasti interneto tiekėją. Artimiausiame prekybos centre susiradau pirmą klientų aptarnavimo punktą savo kelyje ir sudariau sutartį su valstybės valdoma akcine bendrove „Televizijos ir radijo centras“ (Telecentras).

Nuo to laiko tapau „Mezon“ klientu. Apie skirtumą tarp privataus ir valstybės valdomo verslo tuo metu daug negalvojau. Be reikalo.

„Mezon“ naudojausi penkerius metus. Sunkiai, karts nuo karto mintyse pasikeikdamas, bet techninių problemų per daug nesureikšmindamas. Galvodamas, kad kitur, turbūt, tas pats. Neturiu polinkio piratauti, todėl argumentai „filmas atsisiųs per tris minutes“ man nebuvo labai įdomūs.

Kadangi internete praleidžiu nemažai laiko, visada mokėjau už brangiausią „Mezon“ planą, kuris man turėjo suteikti iki 10 Mb/s greitį. Čia aš jau ir pats imu žiovauti, nes iki šiol megabitai per sekundę man skambėjo panašiai kaip automobilio liambda zondas.

Kas gi tie Mb/s, vis dėlto teko detaliai išsiaiškinti šių metų balandį, kai mano interneto greitis tapo toks, kad piko metu iš namų neatsidarydavo naujienų portalai, o video failai užstrigdavo pirmą sekundę. Nusprendžiau išsimatuoti savo interneto greitį. Tam pasinaudojau Ookla greičio matuokle, kuri vertinama kaip standartinis įrankis tokiems matavimams.

mano greitis
Mano interneto greitis naudojant „Mezon“

Rugsėjo mėnesį neliko kitos išeities, tik ieškoti kito interneto tiekėjo. Sutartis nebuvo pasibaigusi, bet paslauga, kurią užsisakiau, realiai naudotis negalėjau ir bendrovė apie tai žinojo jau seniai.

0,46 Mb/s. Ar tai mažai? Nežinau. Tiksliau, nežinojau, bet supratau, kas atsisiuntimo greitis daugiau nei 20 kartų mažesnis už žadėtus 10 Mb/s. Ką jau ten, jis 6 kartus mažesnis net už pigiausią „Mezon“ planą, kuris žada iki 3 Mb/s. Tapo aišku, kad mažų mažiausiai gerokai permoku. Susisiekiau su savo paslaugos tiekėju. Man buvo paaiškinta, kad tai gali būti mano kompiuterio bėda.

Galbūt, bet aš naudoju kelis kompiuterius, žmona naudoja planšetę ir visur bėdos tos pačios. Net kai įjungtas tik vienas įrenginys, interneto greitis tragiškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius