-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaras Radzevičius: Padavimai šimtadienio, valstiečių ir žalių žmogeliukų

Anksčiau, kai Landsbergis dar nebuvo sugriovęs kolūkių, jaunesnius vilniečius veždavo priverstiniams darbams į fermas, kopūstų laukus ar obuolių sodus. Dabar atvirkščiai – jau šimtą dienų sostinėje pluša iš visos Lietuvos deleguoti kolūkiečiai.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Opozicija, skirtingai nuo žurnalistų, jiems dirbti netrukdo ir kaimiečių virsmas miestiečiais stulbinančiai greitas – pavyzdžiui, vos per tris mėnesius išmokus anglų kalbą, valstiečiai virto ūkininkais – iš „peasants“ į „farmers“. Tokiais tempais valstiečiai netrukus virs lordais ir galės steigti lordų rūmus (greičiausiai vietoj net vieną posėdį šiemet surengusio Kultūros komiteto). O tada jau teliks vienas žingsnis iki krivio ir vaidilutės – sero titulo – atitikmens įteisinimo valstybiniu lygmeniu. Gražiai skambės:

Gerbiami kriviai ir vaidilutės, balsuojam už alaus kainų pakėlimą, – tyliai griaudžia iš aukštybių Lizdeika.

O degtinės kainų nekelsime?, – pasigirsta nekilmingas balsas salėje.

Ne, degtinės tegu daugiau geria nei alaus. Tada sunkiau prie kito butelio prieiti galės, – alkoholio prieinamumo mažinimo programą paaiškina Lizdeika.

Įstatymas priimamas, virš aukuro Sudegusios Gretos vietoje metamos gintaro dulkės gražiomis kibirkštimis kyla į palubes, nusileidžia ant naujutėlio fortepijono ir išdegina gražų užrašą „Netrukdykite dirbti“. Ant blizgaus paviršiaus raidės atsispindi šešėliu „Aplinka kalta“. Tautiniais kostiumėliais apsijuosę vaikai be jokio smurto užrašus nuvalo suglamžytais popieriais, ant kurių buvo surašyti atmesti siūlymai drausti fizines bausmes mažamečiams. Kriviai ir vaidilutės ploja, nes iš antro karto jiems pavyko. Aukos nurašomos į nuostolius.

Kriviai ir vaidilutės ploja, nes iš antro karto jiems pavyko. Aukos nurašomos į nuostolius.

Tuo tarpu piktieji metraštininkai tarška mygtukais. Vienas taip tarška, kad net pažeidžia Konstitucijos 22 straipsnį „Žmogaus privatus gyvenimas neliečiamas. Asmens susirašinėjimas, pokalbiai telefonu, telegrafo pranešimai ir kitoks susižinojimas neliečiami.“ Ir niekam toks glitus tarškėjimas nė motais. Matyt nesinori nuotolinės šeimos modelio privalumų akcentuoti ir emigracijos skatinti. Geriau pakalbėti apie dvasingumą.

Dvasingumo ugdymui kriviams ir vaidilutėms įjungiamos tiesioginės transliacijos iš Maskvos. Ekrane dvasingai pasakojama, kad Rusijos sienos neturi ribų ir Krymas yra tik eilinis dvasingumo plėtros ženklas. Kad grynai dvasingai galima pripažinti teroristinių Donbaso darinių surogatinius pasus. Kaip dvasingai su raketa „Buk“ galima numušti lėktuvą su atostogauti skrendančiais naiviais europiečiais, kurie taip ir nesuprato dvasingumo šaltinio. Ir kokie dvasingi tie žalieji žmogeliukai.

Chm... O ką valstiečių ir žaliųjų sąjungos varde reiškia „žalieji“?

Padavimų atsiranda ir apie gerus, ir apie blogus dalykus.

Gerų padavimų per 100 dienų neįsiminė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius