-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žadate vykti į užsienį?.. Statybos? Braškės? O gal geriau savas verslas?

Nors situacija Lietuvoje gerėja, vis dar nemažai tautiečių išvyksta laimės ieškoti į užsienį. Tačiau jeigu jau likimas privertė laikinai vykti į svetimą kraštą, galbūt verta pasinaudoti proga ir išbandyti save versle?
Svarai sterlingų
Svarai sterlingų / „Scanpix“ nuotr.

Viena iš rinkų, kurioje naujai iškeptas verslininkas tikrai rastų nišą save išbandyti, – Jungtinė Karalystė (JK), kuri garsėja savo atvira verslo kultūra ir įkvepiančiais verslumo pavyzdžiais.

Viskas prasideda nuo smulkmenų. Įregistruoti įmonę Jungtinėje Karalystėje yra lengviau, greičiau ir pigiau nei daugelyje kitų pasaulio šalių. Nėra nei minimalaus įstatinio kapitalo reikalavimų, nei sudėtingų registravimo procedūrų. Išties, viską galima atlikti pačiam, užtenka užildyti kelias elementarias formas, internete susirasti porą registracinių dokumentų pavyzdžių ir jau poros savaičių bėgyje gausite įregistravimo dokumentus. Nekantriausieji gali susimokėti papildomai – registracija per vieną dieną!

Kaip dėl finansų? Kaip ir bet kurioje didelėje išsivysčiusioje rinkoje, finansavimo pasiūla ir paklausa yra kur kas labiau subalansuota. Todėl rinkoje apstu ne tik finansavimo ieškančių pradedančiųjų verslininkų, bet finansuotojų, kurie žvalgosi kokybiškų idėjų bei patikimų jų vykdytojų. Pradedant verslo angelais ir rizikos kapitalo (ang. Private equity) įmonėmis ir baigiant bankais, yra apstu galimybių susirasti tinkamą finansavimo šaltinį, kuris linkęs prisiimti papildomą riziką tikėdamasis didesnės nei įprasta gražos.

Galų gale, viskas atsiremia į tokius klausimus kaip „Ar rasiu tinkamą idėją? Ar pasiseks?“ Viskas priklauso tik nuo jūsų ryžto ir užsispyrimo. Tokioje didelėje rinkoje net ir nišiniai verslai gali sukrauti savo įkūrėjams pakankamai kapitalo ankstyvai pensijai. Puikūs pavyzdžiai, tokie kaip  „Wiggle“ (internetu prekiauja dviračių dalimis, metinė apyvarta 33 mlijonai svarų sterlingų), „On the Beach“ (kelionių brokeris internete, metinė apyvarta 14 milijonų svarų sterlingų), „Bonmarche“ (drabužiai pagyvenusiems žmonėms, parduoda už 75 milijonus svarų sterlingų per metus) puikiai atspindi, kad rinkoje yra gausu tų mažyčių sėkmės istorijų, kurios galbūt nepatenka į laikraščių puslapius, bet suteikia jų įkūrėjams pakankamai pasididžiavimo. Smagu, kad galime paminėti ir lietuviškų pavyzdžių – maisto produktų iš Rytų Europos didmenininkas „Lituanica“, – metinė apyvarta 11 milijonų svarų sterlingų. Galbūt jūsų verslas bus kitas šioje eilėje?

Nepriimkite to kaip raginimo emigruoti. Bet jei tektų, galbūt tai auksinė proga pasisemti vertingos patirties, kuria grįžę papildytumėte tėvynės verslumo kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius