-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16 /2016 05 17

15min konferencijoje dalyvavęs A.Guoga traukiasi iš liberalų vadų: „Parašysiu pareiškimą“

15min tiesioginėje vaizdo konferencijoje lankėsi ir į skaitytojų klausimus atsakė laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas europarlamentaras Antanas Guoga.

– Vakar labai daug prikalbėjote. Tikimės, kad šiandien sutiksite šį tą paaiškinti. Gal pradėkime nuo vieno jūsų ištarto sakinio. „Čia yra mafijos struktūra, ir ji yra didžiulė“, – pareiškėte vakar, kalbėdamas apie partiją, kuriai šiuo metu vadovaujate. Kas jums leidžia daryti tokias išvadas?

– Čia jūs teigiate, kad aš kalbėjau apie partiją, čia jūsų teiginys. Neturiu komentaro apie tai šiandien. Aš neturiu komentaro.

– Ar nebijote, kad savo pareiškimais pats nuskandinsite partiją giliau nei E.Masiulio istorija?

– Aš neturiu komentaro.

– Tapęs partijos pirmininku turbūt jau spėjote susipažinti su Liberalų sąjūdžio finansais. Radote neatitikimų, kad jau kalbate apie auditą?

– Man finansai nebuvo parodyti. Neturiu komentaro. Atsakingasis sekretorius nebuvo atleistas, aš tik teigiau tai, atsižvelgdamas į prokuroro teiginius, kad galimai yra įtarimai partijai ir taip pat vienas žmogus jau areštuotas ir sėdi kalėjime. Ši situacija leidžia man spręsti.

Pareigūnai, kurie tyrė šitą bylą, yra didvyriai. Jeigu jiems pavyko pažymėti pinigus, tai labai didelis darbas padarytas.

– Šiandien paskelbta, kad pinigai, rasti E.Masiulio namuose, buvo pažymėti. Kaip manote, kas tai galėjo padaryti?

– Pareigūnai, kurie tyrė šitą bylą, yra didvyriai. Jeigu jiems pavyko pažymėti pinigus, tai labai didelis darbas padarytas. Aš labai tikiu STT, ten yra daug žmonių, kurie dirba vardan tos Lietuvos.

– Gal pats bendradarbiavote su specialiosiomis tarnybomis?

– Aš neturiu komentarų.

– Buvote pirmasis, kuris prabilote apie būtinybę E.Masiuliui trauktis, dabar kalate jį prie kryžiaus ir raginate viską prisipažinti ir papasakoti. Ar pats asmeniškai kalbėjotės su E.Masiuliu po STT pradėto tyrimo. Ką išgirdote?

– Aš manau, kad E.Masiulis gali tapti Lietuvos didvyriu. Jei jis viską pasakytų, ką žino, apie viską, kas vyksta politikoje, mus visus išlaisvintų, kaip tiesa išlaisvina. Nėra šventų be praeities ir nėra teisių be ateities.

Aš nesu tyrėjas, nesu specialistas. Net neuždaviau E.Masiuliui tokių klausimų, mes nesame teisėsauga ir nedarome išvadų. Jei galimai rastas šimtas tūkstančių... Aš sakau, jei yra rasta tokia suma pinigų pas partijos pirmininką, tai kažką reiškia, jei mes pasitikime Lietuvos teisėsauga. Kartais atsitinka taip, kad gali nesąžiningi pareigūnai, kurių yra maža dalis, elgtis blogai, bet mes turime pasitikėti teisėsauga, kito kelio nėra. Reikia stiprinti pareigūnų finansavimą, reikia gerų, profesionalių pareigūnų, su kuriais mes galėtume jaustis saugiai Lietuvoje.

– Jūs užsimenate, kad R.Kurlianskio spaudimą galėjo patirti ir kiti partijos lyderiai. Ar jūs pats esate patyręs R.Kurlianskio spaudimą, siūlymų, ar turėjote su juo piniginių reikalų?

– Piniginių reikalų neturėjau. Noras galimai galėjo būti, kad įtrauktų kuo daugiau narių, kad būtų lengviau konkuruoti. Tokį norą R.Kurlianskis gal ir turėjo. Ačiū Dievui, aš nesu su juo susidėjęs. Esu pasakęs viską, kas įmanoma, aš viską esu atidavęs teisėsaugai ir daugiau negaliu kalbėti.

Aš nesu liudytojas šitoje byloje, nesu susijęs, beveik nieko nežinau. Nesu tas, kuris pakišo, bet aš gal kaip neblogas mąstytojas, turiu įžvalgą, strategiją, galiu iš patirties kažką pasakyti. Ir tą esu pasakęs tarnyboms.

Aš manau, kad gali būti daugiau susijusių. Norėtųsi, kad neliktų partijoje žmonių, kurie buvo susiję. Aš buvau partijoje opozicijoje. Aš buvau pirmas pavaduotojas tik todėl, kad susirinko daug paprastų narių ir patekau į valdybą, todėl tapau pirmuoju pavaduotoju, nes E.Masiulis nedalyvavo balsavime.

Negali padėti partijai, jeigu ji to nenori.

Negali padėti partijai, jeigu ji to nenori.

– Kai kurie partijos nariai jau pradėjo akciją jus šalinti iš partijos. Ar nesijaučiat svetimkūnis šioje partijoje?

– Aš nežinau, aš esu paprastas žmogus, kuris patraukė tuo keliu ateiti į Liberalų sąjūdį. Aš esu dešiniųjų pažiūrų ekonomikos politikas, išmanau neblogai ekonomiką, finansus, turiu patirties – daug nesėkmių ir daug sėkmės. Liberalų ideologija man kaip žmogui tinka labiausiai šiuo laikotarpiu, nes turiu čia daug autoritetų – tokių kaip E.Gentvilas, tai yra viena svarbiausių priežasčių, kodėl atėjau. E.Masiulis iškalbus ir taip toliau, nežinau, kiek jis turi žinių ekonomikoje. Dėl kitų narių – mačiau, kad jiems reikia pagalbos. E.Masiulis buvo užaugintas E.Gentvilo nuo pat pradžių – tai jo produktas, gal jis nepamatė realaus pasaulio, gal jis nepamatė, kaip vyksta verslai, jis gal nematė užsienio, gal jis ir suklydo galimai, kad nepamatė pasaulio, buvo partijos burbule.

Jie realiai turi tris penktadalius balsų, kas reiškia, aš jau esu politinis lavonas.

Aš jaučiuosi atėjęs į politiką nerealiai gerai, mano patirtis čia – dveji metai – pati įdomiausia. Pažiūrėkit, kiek visko įvyko. „Politico“ žurnalas išrinko mane vienu geriausių.... Kiek buvo abejonių, purvo pylimo, bet aš sugebėjau įrodyti. Partijos elito sprendimą, kad reikia man pasitikrinti, vertinu teigiamai. Jie realiai turi tris penktadalius balsų, kas reiškia, aš jau esu politinis lavonas.

Aš nekursiu jokio judėjimo... Mano tikslas – stiprinti politinę sistemą Lietuvoje, stiprinti, ne skaldyti. Mano tikslas būti prie dešiniųjų pažiūrų. G.Steponavičius pasakė, kad skaldau partiją, susitikinėju. Taip, aš su visais diskutuoju, esu atviras, jeigu tai yra blogai, jei tokių politikų nereikia, tai yra tų žmonių klaida. Aš manau, kad jie klysta, išsakydami tokius teiginius. Bet yra elito sprendimas mane atleisti, – aš nenoriu būti auka, aš penkias dienas nemiegojau, nevartoju jokių vaistų, išgėriau šiek tiek konjako, bet nedaug. Daug emocijų, jūs patys vertinkit.

– Priminsiu jums vieną istoriją. Kai prieš trejus metus buvo sulaikytas tuometis Lietuvos krepšinio federacijos vadovas Mindaugas Balčiūnas, jūs garantavote, kad jis švarus ir ketinote protestuoti prie Panevėžio kalėjimo. Ir dabar taip tebemanote? Dabar E.Masiulį iškart palaidojote. Kodėl taip skirtingai reaguojate?

– Tas teiginys yra neteisingas. Aš tuo metu buvau Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas. Pusę milijono eurų skyriau, labai prisidėjau prie krepšinio atgimimo. M.Balčiūnas tada paprašė pagalbos, jis pats padarė labai didelį darbą, nenuleido rankų per ekonominę krizę.

Kaip man jaustis: aš esu Australijoje, už M.Balčiūną aš buvau garantuotas. Bet esu išsakęs tik savo nuomonę. Mano problema buvo ta, kad jį areštavo anksti ryte, o jis turi mažų vaikų, jį išnešė kaip didžiausią nusikaltėlį, jis šalo Panevėžyje, tai buvo bloga STT akcija. Daugiau tokių dalykų mes nematome. Aš tik sakiau savo nuomonę, bet tada nebuvau politikas. Mane labiausiai įskaudino suėmimo procesas, nenoras jo paleisti. Praėjo kiek metų, o kur ta byla? Teisme? Bet kaip galima laukti dvejus metus?

– Prie E.Masiulio durų stovėjo su automatais, tai gal irgi negali būti visiems priimtina?

– Aš tada nebuvau politikas, negalima žiūrėti, kaip aš elgiausi prieš 30 metų, žmogus turi tobulėti.

VIDEO: A.Guoga apie E.Jakilaičio interviu: „Aš be miego beveik nualpau toj studijoj“

– Prabilote apie liberalų patikras melo detektoriumi, vakar tiesioginiame LRT eteryje jau pradėjote minčių lietų, kad visų partijų vadovai turėtų susėsti ir ramiai pasikalbėti su detektoriumi. Kaip jums kilo tokios mintys? Kaip įsivaizduojate tokį procesą, kai poligrafo naudojimas Lietuvoje griežtai ribojamas? Ar tai bandymas tyčia numarinti savo idėją po to, kai žurnalistas Edmundas Jakilaitis pasiūlė jums pačiam atsakyti į kelis klausimus?

– Matote, Edmundas vakar laimėjo tą mūšį, reikia pripažinti ir jį pasveikinti. Aš be miego beveik nualpau toj studijoj vakar, padariau klaidą, kad ėjau kalbėti su juo, jis sumušė mane vakar stipriai, jis labai talentingas žurnalistas. Daug šventų tarp mūsų nėra, bet gal yra politikų, kurie nėra paėmę kyšio už politinę veiklą, kurie neturi sąsajų su užsienio valstybėmis, kurie nesusiję su R.Kurlianskiu. Gali būti, kad vienas R.Kurlianskis organizavo, neaišku, ar D.Mockus žinojo... Teisėsauga išsiaiškins, laikas parodys, kurie žmonės ką darė. Su R.Kurlianskiu, „MG Baltic reiškiniu“... Atrodo, kad apėmęs vėžys ir maras.

Apie D.Mockų – aš jį vertinu teigiamai, esame keletą kartų susitikę, jis galimai yra Lietuvos patriotas, bet yra įvykių gyvenime, kurie vyksta, ar yra žmonių organizacijoje, kurie veikia patys. Jis nėra areštuotas, jei būtų kažkas, jis būtų kartu su R.Kurlianskiu. Tikiuosi, kad pats organizacijos prezidentas... Norėčiau tikėti, nes jis yra labai gabus žmogus, juk kiek jis pasiekė savo protu, savo galva.

– O jei rimtai, papasakokite, ar kada nors mėginote paveikti politikus gindamas savo verslo interesus?

– Sekėsi blogai. Matyt, nemoku, nesu geras lobistas. Kaip teigiama, man yra naudingas įstatymas dėl lažybų. Visi liberalai susilaikė arba balsavo prieš, vadinasi, tarp liberalų neturiu palaikymo, tai reiškia, kad nenupirkau jų. Gal nupirkau premjerą, konservatoriai irgi nebalsavo. Aš ir melo detektoriui galiu pasakyti, kad nieko nepirkau. Bet buvau susitikęs, nes tai normalu – kalbėti, bendrauti, tokia praktika yra užsienyje.

Kas yra blogai šiame įstatyme, reikėtų pavardinti. Jeigu lygintume 2015 metų ketvirtį ir šių metų ketvirtį, yra kritimas 15 proc. „TonyBet“ prarado daug pinigų, o visi šitie pinigai eina paramai. Mes remiame krepšinį, daug komandų. Parodykite dar nors vieną tokią bendrovę.

– Vakar akcentavote, kad jūsų verslui palankios Azartinių lošimų pataisos priimtos be liberalų balsų. Bet tuo pačiu metu flirtavote su LSDP, dalijotės įrašais, kaip „mažos dovanėlės stiprina draugystę“, glėbesčiavotės su premjeru ir atvirai palaikėte Ričardą Malinauską. Taigi ar bandėte paveikti kitų partijų narius, kad šis įstatymas būtų priimtas su jūsų verslui palankiomis formuluotėmis?

– Kaip džiaugiuosi, kad socialdemokratai paėmė dovaną. Žinot, kokią dovaną aš nuvežiau? Avilys. Aš jiems nuvežiau tikrą avilį.

– O kas avily?

– Bitės. Mano diedukas dirbo pas Henry Fordą JAV, o grįžęs į Merkinę jis įstojo į socialdemokratų partiją, aš manau, kad jis manimi didžiuotųsi.

Aš manau, pavartosiu labai grubų žodį, tai tik mano nuomonė, jis užsiima reketu.

– Pats prašėte suteikti progą papasakoti apie savo ryšius su Gedvydu Vainausku. Kiek žinau, dažnai lankėtės „Lietuvos ryto“ redakcijoje ir dėstėte redaktoriui, ką jam spausdinti. Pasakokite, kodėl ir už kiek? Ar mokėjote grynais, ar pavedimu?

– Čia jūs labai daug visko teigiate. Aš pažįstamas su tuo magnatu, tas magnatas dabar yra įtariamas prekyba poveikiu. Aš manau, pavartosiu labai grubų žodį, tai tik mano nuomonė, jis užsiima reketu. Aš norėčiau, kad jo prispausti žmonės išsilaisvintų. Jis rodė, kad turi TIEK medžiagos apie mane. Jis turi Nijolę, kuri laksto ir renka apie žmones informaciją.

Aš tik sakau, kad esu perdavęs tuos teiginius tiems, kam priklauso, pačiu aukščiausiu lygmeniu. Kad jis užsiima reketu, mano asmeninė nuomonė kaip Europos Parlamento nario ir, jeigu reikės, EP mane gins.

A.Tapinui sekėsi nelabai gerai, aš jį priglaudžiau, aš jam daviau darbą.

– Sklando gandai, kad prieš trejus metus bandėte parduoti „Pinigų kartą“. Koks jūsų ryšys su Andriumi Tapinu ir „Pinigų karta“ dabar?

– Andriui buvo labai sunku, jam per krizę buvo labai sunku, o man jis labai imponavo. Jis mane supažindino su E.Mildažyte, jis mane atvedė į filantropiją Lietuvoje, anksčiau aš atiduodavau pinigus užsienyje. A.Tapinui sekėsi nelabai gerai, aš jį priglaudžiau, aš jam daviau darbą. Aš jį vertinu kaip labai gerą žurnalistą. Daviau Rimvydui Valatkai redaguoti biografiją, kurią esu parašęs...

A.Tapinas norėjo gaminti „Pinigų kartą“, sukurti portalą, aš tai finansavau, kad žmones šviestų finansų klausimais. Aš džiaugiuosi, kad pavyko jam padėti, kad mane atvedė į labdarą, kur aš jau paaukojau daugiau kaip milijoną.

– Vakar prabilote apie savo verslo Lietuvoje perdavimą savo labdaros fondui ir apie tai, kad jis verslą parduos ir gautus, jūsų skaičiavimu, apie 20 mln. eurų išdalins skurstantiems. Gal galite paaiškinti plačiau, kaip tai vyks? O kam perduosite savo verslą Australijoje ir kitose šalyse?

– Norite viską iš manęs atimti? Manau, kad Australijoje žmonės neprieštaraus, kad šiek tiek turėsiu, nes turiu vaikų, reikia juos mokyti, siųsti į geriausias į mokyklas. Turiu puikią žmoną, ji mane palaiko.

Šiandien pasirašiau sutartį notarų biure, visus savo aktyvus – apie 20 mln. eurų – perdaviau labdarai, rytoj bus pranešimas.

Ryt poryt bus statomi Pilaitės bažnyčios pamatai, jiems trūko 100 tūkst. eurų. Kunigas R.Doveika paskambino, kad jiems trūksta tų pinigų. Mes tai sutarėme labai seniai, – sakiau, kad padėsiu, tai nėra šių dienų sprendimas. Aš labai didžiuojuosi, kad padėsiu tokiam puikiam žmogui kaip kunigas R.Doveika. Bažnyčia man labai svarbi. Bet tai nėra tik bažnyčia, ten bus ir bendruomenės centras senjorams. Aš padėsiu, jūs vertinkite.

Jūs kartais sakote, kad aš iš vienos kišenės perdedu į kitą. Fondas pernai skyrė 140 tūkst. eurų paramos. Tai mano tęstinė veikla. Jeigu politikas tai sukurtų prieš rinkimus, gal nebūtų gražu.

Aš esu nupirkęs Vilkaviškio apygardai istorinių radinių, kuriuos perduosiu. Bet tai maža suma, pažiūrėkit, kiek skirta Vilniaus universitetui, bažnyčiai.

– 2014 gegužės 28 dieną sakėte, kad partijos pirmininku tapti nenorite, bet jau konkuravote su E.Masiuliu dėl šio posto, dabar ir tapote laikinuoju pirmininku, nors irgi sakėte, kad to nenorite. Kodėl partijos nariai dar turėtų tikėti jūsų pasakymu, kad nenorite varžytis dėl galimybės tapti nuolatiniu partijos vedliu?

– Jeigu mąstom atgal, ar ne? Jei buvo poveikis R.Kurlianskio žmonėms, tai reiškia, tau buvo spaudimas nekandidatuoti niekur, tada normalu, kad negalėjau niekam pranešti. Aš nieko nesakau, aš labai gerbiu E.Gentvilą, R.Šimašiui labai nuoširdžiai padėjau tapti Vilniaus meru, nes labai juo tikiu. Jei jis bus partijos lyderis, jis gali partiją atvesti į šviesią ateitį. G.Steponavičius yra idėjos žmogus, jis yra vienas geresnių politikų Lietuvoje.

Šie žmonės pareiškė nepasitikėjimą, tai yra normalu, jie yra partijos opozicijos dalis, aš gal nuspręsiu partijos nekankinti... Yra pradėtas nušalinimo procesas, nenoriu kaip R.Paksas laikytis iki paskutinės minutės. Jei tokie garbingi žmonės taip pasielgė, tai aš nematau problemos – tegu R.Šimašius imasi, aš jo patarėjas finansiniais klausimais. Gal turėjau pasitikėjimo, jeigu dabar jo nebeturiu... Aš nesu kvailų pažiūrų, esu dešinių pažiūrų. Padėjau prezidentei laimėti, rašiau straipsnius, buvau olimpinis atašė Australijoje su R.Meilutyte. Nematau noro trukdyti partijai, kentėti, kai tokie garbingi žmonės padarė tokį pareiškimą, normalu padėti pirmininko mandatą, palinkėti sėkmės. Nenoriu pasakyti žmonėms, kad aš paimsiu valdžią. Per artimiausią valandą parašysiu pareiškimą.

– Prieš dvejus metus sakėte, kad jūsų tikslas – ūkio ministro postas. O taip ir liko? O gal jau norėtumėte tapti premjeru?

– Mano tikslas – klestinti Lietuva. Ir visos priemonės, visi mano veiksmai, kurie gali padėti to siekti, bus daromi.

Nesakau, kad noriu būti prezidentu. Kodėl visi galvoja, kad aš noriu kokio nors posto? Man labai sunku dirbti EP, o būti prezidentu yra dar sunkiau. Žinau, kad penktadienį galėjau atsisakyti partijos vadovo pareigų, bet atsisakydamas Liberalų sąjūdžio vadovo pareigų, aš parodyčiau, kad yra problemų su manimi.

VIDEO: Antanas Guoga pareiškė, kad ketina trauktis iš liberalų vadovo pareigų

– Viena problema – tebeturite Australijos pilietybę. Dar prieš dvi savaites, mano žiniomis, sakėte partijai, kad niekaip jos neatsikratysite iki Seimo rinkimų, tačiau vos išrinktas laikinuoju partijos vadovu persigalvojote, ar tikrai apgaudinėjote partiją ir tyčia tempėte gumą dėl pilietybės atsisakymo?

– O kaip jūs elgtumėtės, jei turėtumėte įtarimų? Mano žmogiškas poelgis – nenorėjau pasakyti, kad nepasitikiu. Aš žinau tai, ką mačiau, tai, ką jaučiau, taip ir elgiausi – galiu užtikrinti, nieko nežinojau, kad galimai kažkas yra. Aš stengiuosi bendrauti aukščiausiu lygiu ir pasakyti, ką jaučiu, aš nesikišu į teisėsaugos darbą, niekada nerenku duomenų, niekada neįrašinėju. Aš nesu skundikas, kuris taip elgtųsi, iš principo taip nesielgčiau, bet jei blogai jaučiuosi, aš visiems sakau, kaip jaučiuosi. Aš taip jaučiausi, bet įrodymų neturėjau... Turbūt Dievo dovana, kas įvyko.

Man nėra gaila partijos, ji tik instrumentas.

– Kiti sako, kad tai partijos krachas.

– Mano tikslas ne klestintis Liberalų sąjūdis, o klestinti Lietuva, partija yra tik priemonė tam tikslui. Man nėra gaila partijos, ji tik instrumentas.

– Ar liksite aktyvioje politikoje?

– Mes visi esame politikoje, nėra nė vieno lietuvio, kuris nėra politikoje. Jei žmonės palaikys tam tikras partijas...

– Kurios partijos? Konservatoriai? Skvernelio žalieji?

– Skverneliui irgi reikėtų poligrafu pasitikrinti, mano nuomone. Gabrieliu aš pasitikiu 100 proc. Galiu dėt už jį galvą.

– Pavadinimas „Liberalų partija“ yra laikinai (iki 2016-11-16) įtrauktas į Registrų centro Juridinių asmenų registrą. Čia jūs tai suorganizavote ir planuojate steigti naują partiją ar tik keisti pavadinimą?

– Tikrai ne. Aš registravęs tik domeną „Klestinti Lietuva“. Tai yra mano tikslas, mano noras.

Aš balsuosiu už Konservatorių partiją

– Kuo skiriasi pokeris nuo politinio kortų namelio? Ar taikote tas pačias taisykles politinėje kovoje kaip ir prie pokerio stalo? Veikia?

– Čia jums spręsti. Aš turiu daug talentų, nėra tik pokeris. Uždėti etiketę žmogui... Aš manau, kad esu nugalėtojas, man sekasi, gal kartais per jautrus. Ir turiu daug ko išmokti.

Tai nėra joks kortų namelis. Aš manau, kad Lietuva šiomis dienomis labai auga į priekį Liberalų sąjūdžio dėka.

– Už ką jūs balsuosite Seimo rinkimuose?

– Aš balsuosiu už Konservatorių partiją.


A.Guoga Liberalų sąjūdžio laikinuoju pirmininku tapo penktadienį, kai iš partijos vadovo posto atsistatydino į korupcijos skandalą įklimpęs Seimo narys Eligijus Masiulis.

A.Guoga prie Liberalų sąjūdžio prisijungė 2013-aisiais. Rinkimuose į Europos Parlamentą 2014 m. A.Guoga Liberalų sąjūdžio sąraše kandidatavo antru numeriu. Surinkęs 97 907 pirmumo balsus, buvo išrinktas EP nariu ir prisijungė prie Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijos.

2015 m. spalį A.Guoga kandidatavo į Liberalų sąjūdžio pirmininko postą. Tada jis pareiškė, kad jei bus išrinktas pirmininku, atsisakys europarlamentaro mandato. Taip pat jis pareiškė, kad vis dėlto dalyvaus Seimo rinkimuose ir mes iššūkį Algirdui Butkevičiui Vilkaviškio apygardoje.

Tiesa, paaiškėjo, kad dalyvauti Seimo rinkimuose A.Guogai gali sutrukdyti dviguba pilietybė – jis turi ir Australijos pilietybę. A.Guoga paskelbė jos atsisakysiantis, bet pats pripažino, kad iki Seimo rinkimų to padaryti greičiausiai nepavyks.

Dabar A.Guoga sako, kad europarlamentaro mandato atsisakytų, jei partijos suvažiavime birželio 11 dieną būtų išrinktas nuolatiniu Liberalų sąjūdžio pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius