-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 13

Vytautas Landsbergis: Nobelio taikos komitetas nesutiko atšaukti Michailui Gorbačiovui skirtos premijos

Pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės vadovas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis teigia, kad Norvegijos Nobelio taikos komitetas jau svarstė, ar atšaukti Nobelio taikos premiją, įteiktą buvusiam Sovietų Sąjungos prezidentui Michailui Gorbačiovui.
Michailas Gorbačiovas
Michailas Gorbačiovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

15min.lt skelbė, kad per kruvinus Sausio 13-osios įvykius tėvo Apolinaro Juozo Povilaičio netekęs Robertas Povilaitis pareiškė penktadienį raštu kreipęsis į Nobelio taikos komitetą prašydamas atšaukti 1990 metais M.Gorbačiovui skirtą prestižinę premiją.

„Mano giliu įsitikinimu, tuometinis Sovietų sąjungos prezidentas M.Gorbačiovas, kaip valstybės vadovas, yra atsakingas už SSRS ginkluotųjų pajėgų, SSRS vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenės ir SSRS valstybės saugumo komiteto (KGB) pajėgų veiksmus 1991m. sausio 13-ąją, kurie vertintini kaip karo nusikaltimai ir/arba nusikaltimai žmoniškumui“, – sakė jis.

Anot V.Landsbergio, Nobelio taikoks komitetas atšaukti premiją M.Gorbačiovui anksčiau svarstė ne Lietuvos prašymu.

„Dėl to į komitetą kreipėsi norvegų visuomenė, labai įžymūs žmonės, kreipimųsi buvo ir iš kitų šalių, – penktadienį žurnalistams kalbėjo europarlamentaras. – Nobelio taikos komitetas paskelbė nuomonę, kad sovietų kariuomenės veiksmai ir M.Gorbačiovo vaidmuo yra visiškai nesuderinami su Nobelio premijos dvasia, tačiau atimti... Procedūros tokios nėra“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius