Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 10

15min žurnalistas Skirmantas Malinauskas apdovanotas už tiriamosios žurnalistikos atgaivinimą

Lietuvos advokatūros, žiniasklaidos ir visuomenės atstovai penktadienį rinkosi Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre į iškilmingą Advokatūros savaitės uždarymo vakarą.
15min žurnalistas Skirmantas Malinauskas (dešinėje) apdovanotas už tiriamosios žurnalistikos atgaivinimą.
15min žurnalistas Skirmantas Malinauskas (dešinėje) apdovanotas už tiriamosios žurnalistikos atgaivinimą. / Lietuvos advokatūros nuotr.

Jo metu apdovanoti labiausiai nusipelnę advokatai ir žiniasklaidos atstovai – kūrybinio konkurso „Žmogaus teisės Lietuvoje 2016“ laureatai, tarp jų – ir 15min žurnalistas Skirmantas Malinauskas.

Baigiamajame Advokatų savaitės renginyje už indėlį į teisingumo procesus, konstitucinių vertybių įtvirtinimą, akademinį teisinės kultūros plėtojimą Lietuvos advokatūros Garbės ženklu apdovanotas buvęs Lietuvos Konstitucijos rengimo darbo grupės pirmininkas, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas, Mykolo Romerio universiteto profesorius emeritas Juozas Žilys.

Už aukščiausių advokato veiklos standartų laikymąsi, taikią ir pagarbią profesinę gynėjo laikyseną Lietuvos teismuose ir Europos Žmogaus Teisių Teisme, klasikinės advokatūros išaukštinimą buvo įvertintas Vytautas Stanislovas Sviderskis.

„Apdovanotas Advokato garbės ženklu jaučiu didelį jaudulį, nerimą ir dėkingumą. Aš nelipau ant bačkų, nerėžiau kalbų, bet aš dirbau kaip bitė ir dažnai sunkiose bylose. Gindamas asmenis kartu gyniau ir Įstatymą, ir tą Lietuvą, kuri deklaruota Lietuvos Konstitucijoje. Todėl labai malonu, jog Advokatų taryba rado galimybę apdovanoti tokią pilką pelę, kaip aš. Kartu jie apdovanojo ir visus tuos advokatus, kurie viešumoje nėra matomi, bet sąžiningai ir atsidavusiai dirba savo darbą“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė laureatas.

Advokato garbės ženklu už asmeninį profesinės garbės ir padorumo standartų pavyzdį, ištikimybę advokato pašaukimui bei advokatų bendruomenės telkimą Žemaitijoje ir Pamario krašte apdovanotas advokatas Bronislovas Sandaras. Advokato garbės ženklu įvertinti advokato profesoriaus Valentino Mikelėno nuopelnai, kuriant šiuolaikinę Lietuvos privatinę ir civilinę teisę bei akademinės teisėtyros veiklą ir žinių sklaidą.

Ceremonijos metu prof. dr. Ignas Vegėlė sakė: „Šiandien apdovanoti advokatai yra mūsų bendruomenės stiprybė – savo pavyzdžiu, žiniomis, profesine laikysena jie perduoda advokatūros vertybes iš kartos į kartą bei nubrėžia sektiną kelią kiekvienam iš mūsų. Be advokatų, žmogaus gynėju dažnai tampa ir žiniasklaida, pasitelkdama viešumą, keldama nepatogius klausimus, atlikdamas savo nepriklausomą tyrimą. Todėl Lietuvos advokatūra ir Lietuvos Žurnalistų sąjunga, taip pat Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija nori pagerbti viešojo intereso gynėjus – kolegas žurnalistus ir žiniasklaidos atstovus ir skelbia kūrybinio konkurso „Žmogaus teisės Lietuvoje 2016“ laureatus“.

Už profesionalią teisės temų analizę, teisinį visuomenės švietimą, sistemiškai nagrinėjamas žmogaus teisių ir visos teisinės sistemos problemas atminimo statulėlė įteikta naujienų agentūros BNS žurnalistei Ingridai Steniulienei. Interneto naujienų portalo 15min žurnalistas Skirmantas Malinauskas apdovanotas už tiriamosios žurnalistikos atgaivinimą, temas ir straipsnius, darančius realius pokyčius, siekiant teisingumo ir jį įgyvendinant. Trečiuoju konkurso „Žmogaus teisės Lietuvoje 2016“ laureatu tapo radijo stotis „Žinių radijas“, įvertinta už profesionalų požiūrį ir vertybinę analizę politinių, ekonominių ir socialinių procesų, susijusių su praktiniu ir teoriniu žmogaus teisių gynimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius