Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 21

Valdžios politika keičiasi – mokesčiai gali mažėti

Valdančioji koalicija dar neapsisprendė, iš kur gaus biudžetui trūkstamus milijonus, taip pat prakalbo apie „Sodros“ mokesčio mažinimą.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas neabejoja, kad mokesčiai mažės. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Trečiadienį po rytinio valdančiosios koalicijos pasitarimo premjeras Andrius Kubilius teigė, kad sprendimų dėl 300 milijonų, kurių trūksta biudžetui, dar nėra.

„Neteisingai interpretuoja“

„Koalicija aptarė savo darbus ir artimiausius Seimo darbus. Taip pat aptarėme, ką ne kartą sakėme: esame pasiruošę taisyti kelis gruodžio mėnesį priimtus sprendimus. Identifikavome keletą reikalingų patikslinimų“, – po pasitarimo kalbėjo A.Kubilius.

Pasak premjero, visuomenė neteisingai interpretuoja kai kuriuos jų sprendimus – esą kasos aparatai turguose turėjo būti įvesti tik mėsos pardavėjams, o tai pavirto gandu, kad visa prekyba vyks su kasos aparatais. Taip pat šią savaitę bus rengiami susitikimai su smulkiojo ir vidutinio verslo, žemdirbių, pensininkų atstovais.

Mažins „Sodros“ mokestį

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas po pasitarimo užsiminė, kad bus dar kartą peržiūrimas „Sodros“ mokestis. „Yra ką peržiūrėti ir ištaisyti klaidas. Seimo nariai buvo suklaidinti dėl mokesčių naštos, kaip ji pasikeis ir kokio ji bus dydžio smulkiajam ir vidutiniam verslui. Matydami skaičius mes šiandien suprantame, kodėl jie yra baisiai sunerimę“, – kalbėjo A.Zuokas. Jis konkrečių skaičių, kaip bus sumažintas „Sodros“ mokestis, pasakyti negalėjo, tačiau neabejojo, kad jis mažės.

Artimiausiu metu, pasak A.Zuoko, jokie nauji mokesčiai nebus įvedami: „Dabar reikia kalbėti, iš kur gauti paskolą, kaip gaivinti ekonomiką ir skatinti verslą. “  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius