-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 25

Rusijos TV kanalas nurodo galimą slapto CŽV kalėjimo Lietuvoje vietą (video)

Briuselyje viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė pranešė, kad Lietuva tirs televizijos ABC pranešimą, jog mūsų šalyje buvo įkurtas slaptas CŽV kalėjimas. Tuo tarpu Rusijos televizijos kanalas RT pranešė, kad kalėjimas galėjo būti įkurtas Rūdninkuose, buvusioje sovietų karinėje bazėje.
Kalinys
Kalinys / „Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu aš neturiu jokio patvirtinimo, bet Lietuva tirs ir parlamentas jau paskelbė apie specialią komisiją, kuri tirs šį atvejį. Galiu tik apgailestauti, kad Lietuvos vardas minimas tokiuose kaltinimuose. Tai mano asmeninė nuomonė“, – antradienį užsienio žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Tuo pat metu Rusijos televizijos kanalas RT, iš esmės skirtas angliškai kalbančiai auditorijai, parodė reportažą, kuriame teigiama, kad slaptas CŽV kalėjimas, kuriame buvo kankinami aštuoni terorizmu įtariami asmenys, buvo įkurtas nuo Vilniaus maždaug 40 km nutolusiuose Rūdninkuose, buvusioje sovietų karinėje bazėje.

RT nufilmavo saugomos teritorijos tvorą ir pranešė, kad labai tikėtina, jog slaptas kalėjimas buvo būtent čia.

Reportaže partijos „Frontas“ lyderis Algirdas Paleckis, komentuodamas pranešimus apie galimą slaptą kalėjimą, Rusijos žurnalistams sakė, kad Lietuva „elgėsi ir vis dar elgiasi kaip Jungtinių Valstijų satelinė valstybė Europoje“.

Visą Rusijos televizijos RT reportažą galite pamatyti žemiau.

VIDEO: CIA secret prison in Lithuania

 

Televizija RT savo veiklą pradėjo 2005 m. pabaigoje. Oficialiai teigiama, kad televizijos kanalas pristato Rusijos požiūrį į įvykius pačioje Rusijoje ir „artimame užsienyje“. Kanalas orientuojasi į angliškai kalbančią auditoriją, savo programas visam pasauliui transliuoja per palydovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius