Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 09 14

Siūlo darbo valandas skaičiuoti „lanksčiau“

Vyriausybė svarsto galimybę liberalizuoti darbo apskaitą, numatant, kad vieną ar kelias dienas darbuotojas galėtų dirbti ilgiau, o vėliau – ilgiau ilsėtis ar anksčiau išeiti iš darbo.
Darbininkai
Darbininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbama apie darbo apskaitos liberalizavimą, išsaugant tas pačias sumines darbo valandas – 40 val. per savaitę. Tačiau įteisinama galimybė darbuotojui vieną dieną dirbti, tarkim, 7 val., kitą dieną 9 val.“, – kalbėjo ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis.

Jo teigimu, per savaitę atidirbtų valandų skaičius negalėtų viršyti 48 val., tačiau jei vieną savaitę darbuotojas tiek išdirbtų, vėliau jam priklausytų dirbti tik 32 val. per savaitę, kad būtų išlaikytas 40 val. per savaitę vidurkis.

Ar neviršytas darbo valandų vidurkis, būtų skaičiuojama kas 4 mėnesius. Koks būtų maksimalus iš eilės atidirbtų valandų per dieną skaičius, A.Burkovskis negalėjo pasakyti.

„Manau, tai vienareikšmiškai „win-win“ situacija. Jeigu jūs nusprendėte, kad jums penktadienį reikia valanda anksčiau pasiimti vaiką iš darželio, jūs tą valandą galite atidirbti pirmadienį. Ir, taip pat, jei atsiranda užsakymai ar panašiai, gali taip pat darbdavys kreiptis“, – aiškino ūkio viceministras.

Jis pabrėžė, kad tai tik Vyriausybės pozicija, ją dar ketinama derinti su profsąjungomis.

„Motyvas labai paprastas: sistema, kurią turime dabar, galiojo sovietmečiu. Dabar jau nebe sovietmetis. Pernelyg daug pasikeitusių aplinkybių, darbo rinka reikalauja gerokai didesnio lankstumo“, – sakė A.Burkovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius