Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 28

Sveikatos priežiūros centre – ikiteisminis tyrimas

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, gavę pareiškimą dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų, Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo ir papirkimo.

„Viešieji pirkimai dėl remonto darbų ir prekių įsigijimo valstybinėse įstaigose vykdomi konkursų būdu, todėl kiekviena gauta informacija apie įtariamus korupcijos – kyšininkavimo ir papirkimo atvejus yra ir bus pareigūnų tikrinama, ištiriama. Nusikaltusiems atsakingiems už viešųjų pirkimų konkursų organizavimą asmenims bus taikoma įstatymų numatyta baudžiamoji atsakomybė dėl
piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės ir kitokios asmeninės naudos ir padarant žalą valstybei“, –  teigė Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, atsakingiems už viešųjų pirkimų konkursų organizavimą vadovams pareikšti įtarimai: Z.K. – dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo,
A.G. – dėl galimo kyšininkavimo. Praėjusią savaitę atsakingų už viešuosius pirkimus centro vadovų darbo kabinetuose ir namuose atliktos kratos. Šį mėnesį, gavus informaciją apie neskaidrų viešųjų pirkimų organizavimą Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate ir ją patikrinus, buvo
pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.

Galimai neskaidrų viešųjų pirkimų organizavimą Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate tiria apygardos vyriausiojo prokuroro Justino Pupkos nutarimu sudaryta ikiteisminio tyrimo grupė, kurią sudaro Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai, STT Panevėžio valdybos ir Policijos departamento pareigūnai. Grupės vadovu paskirtas Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

Nusikalstamų veikų padarymu – piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu įtariami Panevėžio apskrities VPK viršininko pavaduotojas A. S. ir Logistikos skyriaus vedėjas J.B., taip pat verslininkas A.K. Įtariamajam A.K. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 20 parų, kitiems dviem įtariamiesiems – A.S. ir J.B. anksčiau paskirtas suėmimas pakeistas į 20 tūkstančių litų užstatą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti, abu pareigūnai nušalinti nuo einamų pareigų šešiems mėnesiams. Plačiau pradėtų ikiteismini tyrimų pareigūnai kol kas nekomentuoja.

Primename, kad pagal nekaltumo prezumpciją asmuo laikomas kaltu tik tada, kai teismas, įvertinęs ikiteisminio ir teisminio tyrimo metu gautus įrodymus ir aplinkybes, patvirtina prokurorų pateiktus kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius