-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 25

60 proc. lietuvių pritaria griežtesniam baltarusių įleidimui

Šeši iš dešimties lietuvių pritaria griežtesnėms baltarusių patekimo į Lietuvą sąlygoms, rodo trečiadienį LRT paskelbta „Baltijos tyrimų“ apklausa.
Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos pasienis
Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos pasienis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jos duomenimis, 60,61 proc. apklaustųjų laikosi pozicijos, kad Baltarusijos piliečiams reikia sugriežtinti patekimo į Lietuvą sąlygas. Už griežtesnes sąlygas dažniau pasisakė moterys, 50-ies metų ir vyresni gyventojai, kaimo ir mažesnių miestų gyventojai. Mažiausiai pritariančiųjų sąlygų griežtinimui buvo 18–29 metų amžiaus grupėje.

Iš viso 26 proc. apklausos dalyvių nurodė nemanantys, kad patekimas į Lietuvą baltarusiams turėtų būti sudėtingesnis. Kad sąlygos neturėtų būti griežtinamos, mano kaimo ir mažesnių miestų gyventojai, vadovai. Likę 14 proc. respondentų į klausimą neatsakė arba nurodė neturintys nuomonės.

Visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ reprezentatyvią apklausą LRT užsakymu atliko rugsėjo 22 – spalio 7 dienomis. Apklausti 1023 Lietuvos gyventojai, rezultatų paklaida neviršija 3,1 procentinių punktų.

Seimas yra priėmęs įstatymą dėl ribojamų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, tačiau pastariesiems ribojimų įvesta mažiau.

Iki kitų metų gegužės 3-iosios rusams ir baltarusiams ribojama galimybė gauti Lietuvos vizas, elektroninio rezidento statusą, tačiau Rusijos piliečiams dar papildomai apsunkinta galimybė atvykti į Lietuvą, įsigyti nekilnojamojo turto, taip pat laikinai nepriimami jų prašymai dėl leidimo gyventi Lietuvoje.

Prezidentas Gitanas Nausėda laikosi pozicijos, kad Baltarusijos piliečiams turėtų būti taikomos tokios pačios sankcijos kaip rusams, tačiau toks jos veto buvo atmestas Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius