Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 19 /16:38

A.Armonaitė: atsiribojame nuo L.Kasčiūno kandidatūros į ministrus

Laisvės partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pareiškė, kad premjerės Ingridos Šimonytės į krašto apsaugos ministrus siūlomas konservatorius Laurynas Kasčiūnas neturi partijos palaikymo.
Laurynas Kasčiūnas, Aušrinė Armonaitė
Laurynas Kasčiūnas, Aušrinė Armonaitė / 15min iliustracija

Pasak A.Armonaitės, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos pirmininko L.Kasčiūno kandidatūra į krašto apsaugos ministrus Laisvės partijos palaikymo neturi.

„Kandidato į ministrus L.Kasčiūno kandidatūra Laisvės partijos palaikymo neturi. Štai kodėl: mūsų politinės nuostatos dažnai yra priešingos, jis nuosekliai vykdė politiką, nesuderinamą su Laisvės partijos atstovaujamomis vertybėmis ir sąmoningai blokavo Seime projektus, tokius, kaip Civilinė sąjunga ir pan. Tai yra premjerės ir TS-LKD sprendimas bei pasirinkimas, nuo kurio mes atsiribojame“, – savo paskyroje „Facebook“ paskelbė A.Armonaitė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Aušrinė Armonaitė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Aušrinė Armonaitė

Ji taip pat teigia, kad jei L.Kasčiūnas būtų paskirtas ministru, Laisvės partija norėtų vadovauti NSGK.

L.Kasčiūnui priekaištaujama ir dėl to, jog prieš 20 metų jis priklausė Lietuvos nacionaldemokratų partijai, kvietė ultradešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ atstovus atvykti į Lietuvą. Jis taip pat buvo minimas „MG Grupės“ byloje.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius pareiškė, kad „žmogus, 2018 metais į Lietuvą kvietęs Alternative für Deutschland (AfD) atstovus ir Seime subūręs Donaldo J.Trumpo draugų grupę, nėra žmogus, kurį turėtume matyti Vyriausybėje“.

„Taip pat tai žmogus, kuris 2016 metais pasirašė peticiją, kad Vilniuje neturėtų būti organizuojamos Baltic Pride eitynės. Na, nes jis įsivaizduoja, kad konstitucinės žmogaus teisės turėtų būti užtikrinamos pagal principą „patinka/nepatinka“.

Ministrų skyrimas yra konstitucinė Premjerės ir Prezidento prerogatyva ir jie prisiima visas iš to išplaukiančias pasekmes“, – „Facebook“ parašė T.V.Raskevičius.

L.Kasčiūnas pasisako už griežtą imigracijos politiką, balsuoja prieš vienos lyties asmenų partnerystę reglamentuojančius įstatymus. Jis pats, reaguodamas į mažųjų koalicijos partnerių kritiką, tvirtino, jog dėmesys bus skiriamas visų šalies piliečių gynybai.

„Laisvės partijai noriu pasakyti labai paprastą dalyką – Ginsime visus Lietuvos piliečius, nepaisant jų pažiūrų. Aš vadovaujuosi tokia nuostata: man kiekvienas pilietis – ar jis myli mane, ar gerbia, ar nekenčia – yra vienodai brangus“, – anksčiau antradienį Seime sakė kandidatas į ministrus.

Premjerė I.Šimonytė antradienį prezidentui oficialiai pateikė Seimo NSGK pirmininko L.Kasčiūno kandidatūrą į krašto apsaugos ministrus, G.Nausėda su juo ketina susitikti trečiadienį. Anot prezidento, pokalbio su kandidatu į ministrus metu jis ketina sužinoti, ką L.Kasčiūnas ketina padaryti per likusius kadencijos mėnesius.

Dabartinis Krašto apsaugos ministerijos vadovas Arvydas Anušauskas, paprašius premjerei, praėjusią savaitę pranešė paliekantis pareigas.

I.Šimonytė teigė ministrui pasiūliusi trauktis dėl pernelyg mažo aktyvumo svarbiausiais pastarojo meto krašto apsaugos sistemos klausimais, tokiais kaip šaukimo į kariuomenę reforma, papildomų gynybos finansavimo šaltinių paieška, aktyviojo karių rezervo plėtimas.

Valdančiosios koalicijos partnerės Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis reiškė priekaištus Vyriausybės vadovei, kad apie šį sprendimą nebuvo informuotos iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius