Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Bumblauskas palaiko Stambulo konvenciją: „Maža deklaruoti, kad mes už žmogaus teises“

Minint Tarptautinę moterų solidarumo dieną, socialiniuose tinkluose pasirodė Vilniaus universiteto profesoriaus Alfredo Bumblausko raginimas ratifikuoti Stambulo konvenciją, rašoma Vilniaus universiteto pranešime spaudai.
A. Bumblauskas, vaizdo pasakojimo stop kadras
A. Bumblauskas, vaizdo pasakojimo stop kadras / Organizatorių nuotr.

Vaizdo pasakojime A.Bumblauskas kartu su televizijos laidų vedėja Renata Šakalyte-Jakovleva skaito moters, užaugusios smurtinėje aplinkoje, istoriją. Joje moteris pasakoja apie vieną pirmųjų savo vaikystės prisiminimų – kaip ji su mama slepiasi spintoje nuo sienas ir duris kirviu kapojančio tėvo.

Atsiųstoje istorijoje moteris prisimena ne kartą plėšusi tėvą nuo sąmonę praradusios mamos, kurią jis ir toliau talžė, žiemą basomis bėgusi ieškoti pagalbos.

Organizatorių nuotr./A. Bublauskas, vaizdo pasakojimo stop kadras
Organizatorių nuotr./A. Bublauskas, vaizdo pasakojimo stop kadras

Po jautraus pasakojimo profesorius nesulaiko pasibaisėjimo ir palygina smurtautojus su Bučos žudikais.

„Skriaudikai yra visada ten, kur Buča. Šalia Kyjivo. Žinom turbūt? Dabar sužinojo visas pasaulis. Tie, kurie pasisako prieš Stambulo konvencija, man atrodo, ką, jūs toj pusėj esat? Bučos žudikų pusėj. Turbūt taip nedrįsta prisipažinti“, – sako A.Bumblauskas.

Lietuva Stambulo konvenciją, kuri yra skirta kovoti su smurtu prieš moteris ir mergaites, pasirašė dar 2013 m., tačiau Seimas jos iki šiol neratifikavo.

„Maža deklaruoti, kad mes už žmogaus teises. Kas mes už moterų teises, už vaikų teises. Ir kas iš to? Pliurpalai! Jeigu tai nėra įvardinta, kad tai smurtas, ir kokias turi pasekmes“, – sako profesorius.

Kasmet Lietuvoje sulaukiama apie 55 000 iškvietimų dėl galimo smurto artimoje aplinkoje arba vieno iškvietimo kas dešimt minučių ištisus metus. Aštuonios iš dešimties nukentėjusiųjų yra moterys.

Nuoroda į vaizdo pasakojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius