-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 07

A.Kubilius: jaunimo emigracija yra neišvengiama

Premjeras Andrius Kubilius antradienio popietę dalyvavo Lietuvos radijo laidoje „Ant svarstyklių“. Jos metu premjeras teigė, jog jaunimo emigracijos išvengti šiuo metu neįmanoma.
Emigracija
Emigracija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A.Kubilius Lietuvos radijuje kalbėjo, kad ekonomikos nuosmukis Baltijos šalyse sukėlė didžiulį nedarbą. Todėl, premjero teigimu, akivaizdu, kad daug žmonių, kurie turi jaunatviškos drąsos, važiuoja į užsienį ieškoti geresnio gyvenimo. „Tai turbūt yra neišvengiama“, – sakė A.Kubilius.

Premjeras sakė, kad skaudu, jog itin didelis nedarbo procentas yra tarp jaunų žmonių ir teigė, kad Vyriausybė yra parengusi kai kuriuos instrumentus, kurie darbdavius turėtų paskatinti priimti į darbą jaunus žmones.

Tačiau premjeras taip pat sakė, kad jaunimo emigracijoje reikia mėginti įžvelgti ir teigiamų dalykų. „Gal pabandykime neprarasti vilties ir su tam tikru optimizmu žiūrėti į tą perspektyvą, kad jaunimas tikrai ras sau darbą kurioje nors tinkamoje šalyje, o vėliau grįš su didžiule patirtimi“, – Lietuvos radijuje kalbėjo A.Kubilius. Anot premjero, patirtis užsienyje vėliau labai pravers visai Lietuvai, nes perspektyvoje moderni, dinamiška ekonomika bus paremta būtent žiniomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius