-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

A.Kubilius: kontrabandą vykdo stambios nusikalstamos grupuotės

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius sako, kad kontrabandos mastą šalyje lemia stambios nusikalstamos grupuotės, kurios turėtų būti pagrindinis teisėsaugos institucijų taikinys.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / Marijampolės apskrities VPK nuotr.
Temos: 1 Kontrabanda

„Norėtume matyti efektyvią teisėsaugos institucijų veiklą įveikiant stambiųjų grupuočių veiklą kontrabandos srityje, nes, kaip matome iš šiandienės situacijos, (...) didžioji kontrabandos dalis lemiama stambių grupuočių, o ne pavienių „ichtiandrų“ ar per sieną važinėjančių folksvagen džetų“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

Vyriausybėje vykusiame pasitarime su teisėsaugos institucijų atstovais, be kita ko, aptartas poreikis užkirsti nusikaltėlių grupuotėms kelią naudotis pažangiausiomis technologijomis.

„Čia matome problemą, kad valstybei darosi sunku šiuo požiūriu konkuruoti su nusikalstamomis grupuotėmis“, – teigė A.Kubilius.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad kontrabandos srityje vis dar yra „nemažų problemų bei bėdų“ ir kovos su tokio pobūdžio nusikaltimais srityje greitų rezultatų nelaukiama.

„Nemanome, kad šitoje srityje, ypač tabako kontrabandos, galima tikėtis labai greitų rezultatų. Tikrai reikia kantrybės ir nuoseklaus, sisteminio darbo“, – kalbėjo premjeras.

Anot jo, spalio pirmoje pusėje bus aptarta, kuo remiantis vertinti kovos su kontrabanda sėkmę.

„Turime sutarti labai aiškius parametrus. Kitu atveju galime likti tik procesu besidžiaugiantys, kad sulaikyta viena arba kita daugiau partijų ar daugiau baudų išrašyta, bet rezultato galime nepasiekti“, – teigė jis.

„Norėtume aiškiau matyti, kaip valdoma rizika pačiose institucijose – ar muitinėje, ar pasienio tarnyboje, ar kitose institucijose, tam skirsime kitą posėdį“, – sakė A.Kubilius.

Muitinės departamento vadovas Antanas Šipavičius atkreipė dėmesį, kad nors sulaikoma daugiau cigarečių kontrabandos, kol kas nepavyksta pasiekti, kad rinkoje būtų daugiau legalių rūkalų.

„Vienas iš didžiausių dėmesių buvo skirtas, kuo matuosime pasiekto darbo rezultatą, savo sėkmę ir nesėkmes, nes institucijų darbo rezultatai išaiškintų pažeidimų masteliu, sulaikytų cigarečių skaičiumi žymiai didesni nei praėjusiais metais, tačiau tų siekių, kurių siekėme – kad rinkoje žymiai padidėtų legalių cigarečių realizavimas, kol kas nepasiekta“, – žurnalistams sakė muitinės vadas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius