-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 21

A.Kubilius: KT neįpareigojo kompensuoti pensijų 100 procentų

Premjeras Andrius Kubilius patikino, kad visi pensininkai, kuriems nuo šių metų buvo sumažintos pensijos, gali tikėtis kompensacijų, tačiau jis nežada kompensuoti 100 procentų.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Konstitucinis Teismas labai aiškiai pasako, kad kompensavimas turi būti teisingas ir atliktas protingu laikotarpiu. Vėlgi turiu pasakyti, kad Konstitucinis Teismas pasakė, kad kompensavimo mastą turi nustatyti įstatymų leidėjas arba Vyriausybė. Taigi eina kalba apie kompensavimo mastą, nėra kalbama apie prievolę kompensuoti viską 100 procentų“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

Jis patvirtino, kad kompensavimo tvarką Vyriausybė privalo parengti iki liepos 1 dienos.
Premjeras ir toliau laikosi pozicijos, kad mažindama pensijas dirbantiems pensininkams valdžia nenusižengė Konstitucijai ir tai esą patvirtino KT.

„Dėl dirbančių pensininkų noriu pastebėti, kad Konstitucinis Teismas labai aiškiai pasakė, kad tokių pensininkų pensijos negali būti mažinamos didesniu koeficientu vien dėl to, kad tie asmenys dirba arba turi savo verslą. Šis pasakymas labai tiksliai atspindi, ko negalima daryti, tai yra, negalima daryto tai, ką darė latviai arba tai, ką darė ministrė Blinkevičiūtė (buvusi socialdemokratų Vyriausybės socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė – BNS) prieš kelis metus“, – kalbėjo A.Kubilius.
 
„Kadangi labai aiškiai nustatėme, kad mažinimo koeficientas priklauso nuo gaunamų pajamų, o ne nuo to, kad jis dirba, tai, mano manymu, mes padarėme teisingą sprendimą, ir šitoj vietoj aš nematau jokio Konstitucijos pažeidimo“, – pareiškė Vyriausybės vadovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius