-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Mazuronis: A.Anušausko ir galimos korupcijos istorija diskredituoja lėšų gynybai paiešką

Situacija dėl besitraukiančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko ir galimos korupcijos sistemoje diskredituoja papildomų lėšų gynybai paiešką, sako Darbo partijos lyderis, Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Ta visa istorija tiesiog diskredituoja tą papildomų lėšų šaltinių paiešką ir ją daro, mano nuomone, pasmerktą nesėkmei“, – penktadienį Žinių radijui kalbėjo A.Mazuronis.

„(...) Turbūt, ką mes stebime krašto apsaugos sistemoje, tai yra kova dėl pirkimų, pinigų, įtakos pirkimams, užsakymų, kur link bus pakreipti vieni ar kiti finansiniai srautai“, – pridūrė jis.

Taip jis kalbėjo praėjusį penktadienį premjerei Ingridai Šimonytei paprašius A.Anušausko pasitraukti iš pareigų, nes, jos teigimu, šiame etape reikia greitesnių sprendimų ir didesnio įsitraukimo sprendžiant įvairius su krašto apsauga susijusius klausimus.

Atsistatydinimo pareiškimą penktadienį įteikęs A.Anušauskas šeštadienį pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau patikslino, kad tokiais pasisakymais kelia nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Linas Pernavas trečiadienį informavo, kad tikslindama informaciją dėl galimos korupcijos krašto apsaugoje, tarnyba apklausė A.Anušauską, taip pat parlamentarą, liberalą Raimundą Lopatą.

Į krašto apsaugos ministrus šiuo metu siūlomas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas. Sprendimą dėl jo skyrimo šalies vadovas Gitanas Nausėda žadėjo priimti vėliausiai kitos savaitės pradžioje.

Ministro pakeitimas vyksta politikams, verslo atstovams, ekspertams toliau tęsiant diskusijas, siekiant nuo kitų krašto apsaugai skirti bent 3 proc. BVP. Tarp minimų siūlymų – pridėtinės vertės, pelno ar gyventojų pajamų bazinio tarifo didinimas, skolinimasis, lengvatų peržiūrėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius