-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 03

A. Valinskas prabilo apie įžeistas bobas, šlepetes ir senukais vadinamus prezidentus (apklausa)

LNK TV laidoje „Nuo... iki...“ politikas Arūnas Valinskas samprotavo apie garsųjį incidentą.
Arūnas Valinskas prieš gerą dešimtmetį
Arūnas Valinskas prieš gerą dešimtmetį / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Primename, kad komentuodamas prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymą (kad ji nepritars A.Valinsko kandidatūrai į kultūros ministrus), A.Valinskas atšovė: „Mums reikalinga ne įžeistos bobos nuomonė, o oficiali prezidentės pozicija.“

Po tokio išsišokimo buvo ilgai aiškinamasi, ar toks A.Valinsko posakis įžeidė prezidentę ir kas turi dėl to atsiprašyti.

„Atrodo, kad šie mano žodžiai sugriovė valstybės santvarką ir pamatą. Kažkodėl visi labiau domėjosi ir stebėjosi šiuo žodžių junginiu, o ne problema, kuri buvo įvardyta“, – stebėjosi TV laidoje A.Valinskas.

Jis teigia, kad ir ankstesni valstybės vadovai yra vadinti įvairiais vardais: senukas, šlepetė... Tačiau niekas dėl to nepyko, visi tylėjo. „O dabar carui špygą parodė?“ – retoriškai klausė A.Valinskas.

Jo manymu, pagaliau kažkas (t. y. pats A.Valinskas) pasakė, kad „karalius nuogas“.

„Aš nenoriu, kad mano vaikai gyventų lukašenkinėje Lietuvoje. Tačiau šiuo metu vyksta autoritarinių idėjų reeksportas atgal į Lietuvą“, – piktinosi Seimo narys.

Jis papasakojo tokią istoriją. Neva Baltarusijos prezidento A.Lukašenkos vizito Lietuvoje metu nuskambėjo pasiūlymas ir šalių ministrams bendrauti artimiau. Tuomet prezidentė D.Grybauskaitė neva ištarė frazę: „Aš ne prašau ministrų, aš jiems liepiu.“ Pasak A.Valinsko, A.Lukašenka atsakė: „Na va, o jūs sakote, kad aš diktatorius.“

Aš nenoriu, kad mano vaikai gyventų lukašenkinėje Lietuvoje. Tačiau šiuo metu vyksta autoritarinių idėjų reeksportas atgal į Lietuvą.

A.Valinskas pripažino, kad šis jo pasisakymas apie D.Grybauskaitės poziciją buvo iš anksto apgalvotas veiksmas. „Politikoje plinta autoritarizmo vėžys“, – taip A.Valinskas argumentavo tokį savo poelgį.

A.Valinskas taip pat mestelėjo, kad ir Seime, iš politikų lūpų, A.Kubilius ir jo komanda buvo pavadinti ir labai nepagarbiais žodžiais (jų dėl neigiamo poveikio nepilnamečiams čia necituosime).

Buvęs „trečiasis asmuo“ tai pat kategoriškai paneigė, kad norėjo savo žmoną Ingą Valinskienę siūlyti į kultūros ministres. „Mes jos kandidatūros net nesvarstėme“, – sakė A.Valinskas.

Paklaustas, kaip vertina faktą, jog tapo vienu nepopuliariausių politikų (skirtingai nei prezidentė D.Grybauskaitė), Arūnas Valinskas pajuokavo: „Nemanau, kad miškas be ežiukų yra miškas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius