Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 09 30

A.Brazauskas: į atominę elektrinę investuos Jėzus Kristus?

Buvęs prezidentas, premjeras, Lietuvos socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Algirdas Brazauskas skeptiškai vertina Lietuvos galimybes pastatyti naują atominę elektrinę ir tvirtina, kad šalies problemas padėtų išspręsti importas, naujai statomas „Lietuvos elektrinės“ blokas Elektrėnuose bei „Gazprom“ planuojama kombinuoto ciklo elektrinė Kaune.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Portalas DELFI rašo, kad A. Brazauskas, trečiadienį dalyvavęs tarptautinėje konferencijoje „Iššūkis Lietuvos energetikai: švaistyti galimybes ar pasinaudoti Europos Sąjungos patirtimi“, sakė manantis, kad naujos atominės jėgainės statyba Lietuvai finansiškai būtų pernelyg didelė našta.

„Žinoma, pasauliniu mastu yra atominės energetikos perspektyva, tačiau mūsų energetinė sistema yra labai maža. (Neverta – DELFI) mažai energetinei sistemai pačiai galvoti, kad mes galime nuo nulio pastatyti 2000 MW galios prie dabartinių kainų. Dabar instaliuotas kilovatas JAV, Kanadoje kainuoja iki 8 tūkst. JAV dolerių. Iš kur juos paimti? (...) Aš esu už atominę, bet aš visuomet buvau realistas. Prie dabartinių kainų, Lietuvai tai yra nepakeliamas dalykas. Kalbant objektyviai, o ne dėl to, kad Brazauskas taip galvoja“, – sakė jis.

A. Brazauskas taip pat nemano, kad naujosios jėgainės projektas gali pritraukti strateginį investuotoją, apie kurį kalba dabartinė Vyriausybė.

„O kas yra strateginis investuotojas? Jėzus Kristus? Tai yra reali organizacija, kuri strateginiu investuotoju gali būti, jeigu iš to turės didžiulį pelną. O tu pabandyk turėti pelną, kai tavo investicijos į instaliuotą kilovatą bus 8-9 tūkst. JAV dolerių“, – dėstė buvęs premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius