Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 20

A.Butkevičius: „Dėl „blakės“ VSD nekaltinu“

Trečiadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje Socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Algirdas Butkevičius žurnalistams tikino, kad dėl „blakių“ Valstybės saugumo departamento (VSD) nekaltina.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, neva A.Butkevičius rado „blakę“ viename automobilyje, kuriuo važinėjo po Lietuvą susitikinėdamas su rinkėjais. Dar viena „galinga blakė“ buvo rasta parlamentarės Mildos Petrauskienės kabinete Seime. Straipsnyje „Lietuvos žiniose“ cituojamas A.Butkevičius teigia dėl to įtariąs VSD.

Tačiau trečiadienį A.Butkevičius žurnalistams neigė dėl to kaltinęs VSD. „Dėl VSD negalėčiau taip pasakyti. Gal ir oponentai, – sakė A.Butkevičius. – Visiškai jų nekaltinu, neturiu net tokių įtarimų, kad VSD. Man uždavė žurnalistas klausimą, ar čia galėjo būti VSD darbas, aš atsakiau, kad neturiu tokios informacijos, negaliu atsakyti į klausimą. Gal oponentai... Gal ir kolegos. Aš čia juokauju.“

LSDP lyderis teigė „blakę“ sunaikinęs. „Dar svarstysime šitą klausimą. Gal pavyks į NSGK (Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą – aut. past.) kreiptis, frakcijoje svarstysime, – teigė socdemas ir pridūrė apgailestaujantis, kad blakę sunaikino: Dabar negaliu parodyti... Bet, o kodėl turiu ją nešiotis? Aišku, galėjau bateriją išimti, ten buvo maža baterija, bet paskui kitų įtarimų būtų...“ – teigė A.Butkevičius.

Paklaustas, kaip atrodė „blakė", A.Butkevičius išsitraukė iš kišenės tušinuką ir pusę jo uždengė. „Tokia maždaug, nedidelė. Iš abiejų pusių tokie pritvirtinti... prilipdyti kur nors. Čia tokia viena „blakė“ buvo, pas M.Petrauskienę kabinete“, – teigė LSDP lyderis.

Jis teigė, kad automobilyje buvusios „blakės“ nematė – esą mašina buvusi patikrinta, joje užfiksuota sekimo „blakė“ ir automobilis iškart grąžintas nuomos kompanijai.

Klausymosi įrangą A.Butkevičius teigė matęs ne pirmą kartą. „Tokį mačiau pirmą kartą. O panašų... Kažkas gyvenime lyg ir buvo parodę, telefonuose dedamą. Seniai labai“, – teigė LSDP lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius