-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

A.Valinskas buvusiam Ispanijos premjerui pasiūlė apsilankyti ir, jei patiks, pasilikti KGB muziejuje

„Dabar tikrai nėra blogesni laikai nei tuomet, kai Tarybų Sąjungai vadovavo Leonidas Brežnevas. Mūsų šalis tai tikrai geriau žino. Jei ponas Gonsalesas tuo abejoja, kviečiu jį aplankyti Vilniuje esantį KGB muziejų. Jei Jums ten patiks, mielai galėsite pasilikti“,– sakė Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, dalyvaudamas Paryžiuje vykusioje ES parlamentų pirmininkų konferencijos diskusijoje apie Europos ateitį.
Spaudos konferencija
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šia fraze Lietuvos parlamento pirmininkas reagavo į buvusio Ispanijos premjero, ES ateities apmąstymų grupės, kurios tikslas yra išnagrinėti ES ateities problemas ir iššūkius, vadovo Felipe Gonsaleso Markeso pareiškimą, kad L.Brežnevo laikais buvo geriau gyventi, nes Europa galėjo jaustis užtikrinčiau, mat Sovietų Sąjunga buvo labiau prognozuojama ir laikėsi tarptautinių susitarimų, teigiama Seimo spaudos tarnybos pranešime spaudai.

„Šiandien mes gyvename iš esmės kitokiame pasaulyje nei ES kūrėjai – esame tarpusavy labai susiję, susiduriame su kitokiais saugumo ir ūkio iššūkiais. Tačiau jiems, kaip ir mums, buvo svarbi darnios ir gyvybingos Europos idėja. Europos, kurioje skleidžiasi visų mūsų žmonių kūrybinės galios ir mintys“, – pabrėžė parlamento pirmininkas.

A.Valinskas sakė tikintis, kad 2030-ieji jau bus tie metai, kai veiks visai naujas ekonomikos modelis, tausojantis aplinką, iki maksimumo veiksmingai išnaudojantis atsinaujinančius šaltinius. Kartu – Europa bus konkurencinga dalyvė pasaulyje, o gyventojų užimtumo ir socialinės atskirties problemos bus apskritai išnykusios iš politinės darbotvarkės.

Džiaugdamasis šiais ypatingais Lietuvai metais, A.Valinskas pakvietė visus ES šalių parlamentų pirmininkus apsilankyti „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius