-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 02

A.Valinskas grįžo iš atostogų, tačiau darbe jo nėra

Skandalų persekiojamas ir iš posto verčiamas Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas ir pasibaigus atostogoms Parlamente nesirodo.
A.Valinskas
A.Valinskas / „Scanpix“ nuotr.

A.Valinsko atostogos turėjo baigtis trečiadienį, tačiau tą dieną jis taip ir nepasirodė darbo vietoje. Nei Seimo nariui suteiktu mobiliojo telefono numeriu, nei asmeniniu telefonu A.Valinskas žurnalistams taip pat buvo nepasiekiamas.

„A.Valinsko šiandien darbe nebuvo. Taip, jis jau grįžo iš atostogų, dabar jis dirba namuose, susipažįsta su informacija. Tiek su naujienomis, tiek su kita informacija. Jis dirba iš namų“, – 15min.lt teigė A.Valinsko atstovė spaudai Indrė Viržintė.

Paklausta, kaip galima su juo susisiekti, I.Viržintė gūžtelėjo pečiais: „Telefonu jis tikriausiai neatsilieps, bet galite klausti manęs.“

Ilsėtis gali

Seimo kanclerio pareigas laikinai einantis Gedeminas Aleksonis 15min.lt teigė, jog Seimo nariai, kai nevyksta posėdžiai parlamente ar komitetuose, laiku gali disponuoti savo nuožiūra – vykti į susitikimus su rinkėjais, dirbti namuose ar pan. Tas pat galioja ir Seimo pirmininkui.

Kiekvieno Seimo nario nesužiūrėsi, – sakė G.Aleksonis.Seimo narių atlyginimas nuo šio laiko išnaudojimo efektyvumo taip pat nepriklauso.

„Seimo nario atlyginimas mokamas, nei jis nepraleidžia daugiau nei pusės Seimo posėdžių, kuriuose yra išankstinis balsavimas“, – sakė G.Aleksonis.

Jis atsisakė vertinti A.Valinsko elgesį: „Kiekvieno Seimo nario nesužiūrėsi.“

Bėga nuo atsakomybės?

Seimo opozicijos lyderis, „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis tokį Seimo pirmininko elgesį vadino netoleruotinu.

„Manau, Seimo pirmininkas įsipareigojimų turi daugiau nei eilinis Seimo narys. Seimo pirmininkas vadovauja Seimui, valdybai, priima sprendimus. Jis turi būti pasiekiamas, ar bent jau informuoti, kur yra ir kodėl nedirba. Dabar jis lyg ir grįžo, bet niekas nežino, kur jis yra. Čia tik prielaida, kad jis namuose, niekas jo ten netikrino. Manau, turi būti aišku, ar jis serga, ar blogai jaučiasi, kodėl nėra darbe. O jei taip sugalvoja „išnykti“, tai manau yra labai blogai“, – kritikos negailėjo opozicijos lyderis.

Jei valdantieji neparemtų prezidentės nuomonės, tai reikštų, kad prasideda jų kova su prezidente, – pareiškė V.Mazuronis.Opozicija pradėjo rinkti parašus dėl A.Valinsko atstatydinimo. Anot V.Mazuronio, slapstydamasis A.Valinskas „bėga nuo atsakomybės“.

„Parašai renkami, bet dabar ne visus Seimo narius pavyksta „pagauti“. Vieni išvykę su rinkėjais susitikti, kiti dar atostogauja, treti irgi užsiėmę... Kol kas reikiamų 30 parašų neturime, bet esu tikras, kad iki rugsėjo 10 dienos surinksime ir prašysime tą klausimą svarstyti pirmajame posėdyje, pirmu numeriu“, – sakė V.Mazuronis.

Anot jo, po dokumentu pasirašyti ketina visų opozicinių partijų frakcijų atstovai, taip pat tam pritaria Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcija.

15min.lt primena, jog pats A.Valinskas priklauso nuo TPP atskilusiai Ąžuolo frakcijai.

„Manau, kad jei neatsistatydins, A.Valinskas tikrai turėtų būti pašalintas per balsavimą“, – teigė V.Mazuronis.

Balsavimas svarbus valdantiesiems

Opozicijos lyderio nuomone, šis balsavimas bus itin svarbus valdančiajai daugumai.

„Ir prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimo pirmininką ragino atsistatydinti. Jei valdantieji neparemtų prezidentės nuomonės, tai reikštų, kad prasideda jų kova su prezidente“, – pareiškė V.Mazuronis.

Valdančiųjų konservatorių-krikdemų lyderis, premjeras Andrius Kubilius trečiadienį pakartojo, kad „A.Valinskas pats turi įvertinti situaciją“.

Į prezidentus kandidatavusiam A.Valinskui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl parašų rinkimų lapų galimo klastojimo, be to, anksčiau spaudoje pranešta, esą Seimo pirmininką gali įtakoti nusikalstamo pasaulio nariai.

„Kol kas A.Valinskas nieko nekomentuoja ir jokių pareiškimų nedarys“, – sakė A.Valinsko atstovė I.Viržintė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius