-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 27

A.Valinskas siūlo iš pareigų atleisti Seimo kanclerį G.Vilkelį

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas pirmadienį įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma iš pareigų atleisti Seimo kanclerį Gintautą Vilkelį.
Gintautas Vilkelis
Gintautas Vilkelis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

G.Vilkelio atleidimo iš pareigų diena siūloma laikyti pirmą darbo dieną pasibaigus nedarbingumo laikotarpiui. Šiuo metu G.Vilkelis turi nedarbingumo pažymėjimą.

Kancleriui anksčiau išsakyta abejonių dėl viešosios įstaigos Parlamentinio bendradarbiavimo centro neskaidrios valstybės įmonės „Greminta“, teikiančios maitinimo paslaugas, veiklos.

Nepasitenkinimo debesys virš kanclerio ėmė tvenktis dar metų pradžioje, kai Seimo valdybos nariams buvo pateikta netiksli informacija dėl žurnalistų akreditavimo tvarkos valstybės institucijose.

Aštriau apie kanclerio likimą prabilta paaiškėjus, jog kanceliarija galėjo sudaryti sąlygas Seime išskirtinėmis sąlygomis dirbti valstybės įmonei „Greminta“, ne tik nemokančiai nuomos mokesčio, bet ir dotuojamai iš biudžeto, bei kilus skandalui dėl kanceliarijos pirktų prabangių automobilių.

Seimo kanclerį 5 metams skiria ir iš pareigų atleidžia parlamentas Seimo pirmininko siūlymu.

G.Vilkelis Seimo kancleriu paskirtas 2006 m. spalį, kai iš šių pareigų po kilusio vadinamojo privilegijų skandalo buvo priverstas atsistatydinti Arvydas Kregždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius