-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 24

Advokatu prisistatančiam S.Tomui uždrausta atstovauti pareiškėjams EŽTT

Lietuvos, Moldovos ir Andoros advokatu prisistatydavusiam Stanislovui Tomui visam laikui uždrausta atstovauti pareiškėjams Europos Žmogaus Teisių Teisme (EŽTT).
Stanislovas Tomas
Stanislovas Tomas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šį mėnesį EŽTT informavo Lietuvos vyriausybės atstovą šiame teisme, kad S.Tomas nebegali atstovauti ar kitaip padėti pareiškėjams, kurių peticijos yra ir bus pateiktos EŽTT.

S.Tomas išgarsėjo atstovaudamas partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiui Rolandui Paksui byloje prieš Lietuvą, o pastaruoju metu jis atstovavo pensininkei Onai Rimkienei, kuri siekė gauti didesnę pensiją, nes iš dabar gaunamos teigė negalinti oriai gyventi.

Vyriausybės atstovo EŽTT interneto svetainėje pažymima, jog EŽTT pareiškėjų interesams atstovauti gali leidimą užsiimti advokato praktika turintis asmuo ar bet kuris kitas kolegijos pirmininko patvirtintas asmuo.

„2016 m. sausio 29 d. Lietuvos advokatūra teisės portale „INFOLEX“ buvo išplatinusi pranešimą, kuriame nurodė, kad Stanislovas Tomas buvo įrašytas į Lietuvos advokatų padėjėjų sąrašą ir kurį laiką atliko advokato padėjėjo praktiką, tačiau buvo išbrauktas iš minėto sąrašo už šiurkščius profesinės etikos pažeidimus Lietuvos advokatūros Advokatų garbės teismo sprendimu paskyrus jam drausminę nuobaudą. Taip pat pažymėjo, kad Stanislovas Tomas, viešoje erdvėje naudojantis profesinį vardą „advokatas“, nėra ir niekada nebuvo nei pripažintas advokatu Lietuvoje, nei įrašytas į Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašą. Jis taip pat nėra įrašytas ir į Europos Sąjungos valstybių narių teisininkų, turinčių teisę teikti nuolatines teisines paslaugas Lietuvos Respublikoje, sąrašą. Apie tai buvo informuotas ir EŽTT“, - nurodoma Lietuvos atstovo EŽTT tinklalapyje.

Lietuvos Vyriausybė buvo atkreipusi EŽTT dėmesį, kad S.Tomas bandė veikti formaliai prisidengdamas kito advokato vardu. Kartu keliamas klausimas, ar S.Tomui savo vardu leidžiantys pasinaudoti kiti advokatai nenusižengia Advokatų etikos kodekso reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius