-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02

„AgroBalt“ parodoje „Žalgirio“ arenoje – sumanūs gamintojai ir retos gyvulių veislės

Kaune „Žalgirio“ arenoje balandžio 3–5 dienomis rengiama 20–oji tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt“.
Paroda „AgroBalt“
Paroda „AgroBalt“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„AgroBalt 2014“ oficialus šūkis – „Sumanus gamintojas – laimingas vartotojas“.

Parodoje bus pristatomos įmonės, gaminančios saugius kasdienio vartojimo produktus, taip pat naujausius maisto kokybės tyrimus, naujus maisto gaminius. Taip pat ketinama pristatyti įmones, teikiančias įvairiapuses aktyvaus pažintinio turizmo, tradicinių amatų, prekybos rankdarbiais paslaugas ir įvairias kitas sveikos gyvensenos paslaugų sferos įmones. Būsimojoje parodoje nemažas dėmesys bus skirtas retų (nykstančių) Lietuvos gyvulių ir galvijų pristatymui.

Parodoje bus pristatomos įmonės, gaminančios saugius kasdienio vartojimo produktus, taip pat naujausius maisto kokybės tyrimus, naujus maisto gaminius.

Siekiant sustiprinti konkurencingą gyvulininkystės sektorių, ūkininkams užtikrinantį pajamas, o vartotojams – kokybiškus produktus, šiemet ypač svarbiu akcentu taps ES ir užsienio šalių žemės ūkio ministrų forumas tema „Gyvulininkystės vieta pasaulio ekonomikoje 2014–2015m.“

Lietuvos žemdirbiams tai bus puiki proga išgirsti atviruose debatuose pasisakančius aukštus ES ir kitų šalių pareigūnus, šią sritį kuruojančius politikus ir mokslininkus.

Šiemet nauja tai, kad parodos „AgroBalt 2014“ metu Aleksandro Stulginskio universitete vyks ir tradicinė tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi... 2014“. Abiejų parodų lankytojai galės naudotis nemokamomis susisiekimo paslaugomis: parodų darbo laiku, ne rečiau kaip kas valandą, kursuos autobusas, vešiantis maršrutu „AgroBalt“ paroda–ASU“. 

Prieš parodos atidarymą 10 val. vyks dvišalis žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos susitikimas su Lenkijos žemės ūkio ir kaimo plėtros ministru Mareku Savickiu.

Vakare V.Jukna susitiks su Ukrainos agrarinės politikos ir maisto pramonės ministru Igoriu Švaika.

Į parodą atvyks daug užsienio šalių delegacijų: iš ES, JAV, Baltarusijos, Gruzijos.

Pirmą parodos dieną vyks „AgroBalt 2014“ geriausių eksponatų apdovanojimo ceremonija – medalių ir diplomų įteikimas.

Į parodą atvyks daug užsienio šalių delegacijų: iš ES, JAV, Baltarusijos, Gruzijos.

Nuo pat gyvavimo pradžios „AgroBalt“ – ne vien tarptautinė paroda, kurioje vyksta maisto produktų, naujausios įrangos, technikos ir technologijų demonstravimas, bet ir vieta, kurioje susitinka daugelio šalių vyriausybių, oficialių delegacijų atstovai, žemės ūkio specialistai, kur rengiami politiniai forumai, diskutuojama ir dalijamasi patirtimi susitikimuose, seminaruose, konferencijose.

„AgroBalt“ – viena seniausių ir reikšmingiausių Lietuvos parodų, pradėta rengti 1992 metais. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo tai buvo pirmoji tarptautinė komercinė paroda, kurioje dalyvavo įmonės iš užsienio šalių.

„AgroBalt“ – viena seniausių ir reikšmingiausių Lietuvos parodų.

Paroda net 14 metų vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į regionus su išplėtotu žemės ūkiu – Šiaulius, Kauną. Pirmojoje parodoje savo produkciją demonstravo 240 kompanijų iš 14 šalių, vėliau dalyvių skaičius sparčiai didėjo ir 1999 m. parodoje dalyvavo net 728 dalyviai. Parodų dalyvių skaičiui mažėjant visame pasaulyje, šios tendencijos neišvengė ir „AgroBalt“.

Nuo 1995 metų rengiamas „AgroBalt“ eksponatų konkursas, kurio metu išrenkami ir prestižiniais aukso medaliais bei diplomais apdovanojami patys geriausi maisto produktai, žemės ūkio technikos gamintojai bei veislinių gyvulių augintojai. Nugalėtojai paskelbiami ir apdovanojami parodos atidarymo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius