Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 15

Akušeris trejus metus liks be darbo

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teisme apeliacine tvarka išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje P.B. (duomenys neskelbtini) kaltinamas aborto darymu ir pacientės sveikatos sutrikdymu.
Medicinos įrankiai
Medicinos įrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Akušeris

Taip pat vyras suklastojo tikrą dokumentą ir jį panaudojo, siekė paveikti nukentėjusiąją ir liudytoją, kad ikiteisminio tyrimo metu jie duotų melagingus parodymus.

Klaipėdos rajono apylinkės teismo P.B. buvo nuteistas laisvės atėmimu metams šešiems mėnesiams ir paskirta 11,7 tūkst. Lt dydžio bauda, paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėjo metams.

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nukentėjusiosios ir prokuroro apeliacinius skundus tenkino iš dalies, o nuteistojo apeliacinį skundą atmetė.

Teismas nustatė, kad nuteistasis, būdamas gydytojas ir neturėdamas teisės daryti aborto operacijas sveikatos priežiūros įstaigoje padarė abortą pacientes prašymu ir dėl neatsargumo sunkiai ją sužalojo.

Gydytojas akušeris-ginekologas Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centre, kuriame teikiamos tik pirminio lygio ambulatorinės akušerijos ir ginekologijos paslaugos, priešingai nei nustatė pirmosios instancijos teismas, teisės daryti aborto operacijos neturėjo.

P.B. atimta teisė verstis medicinos praktika pagal gydytojo akušeriož-ginekologo profesinę kvalifikaciją trejiems metams, paskita 9,1 tūkst. Lt bauda bei metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Apeliacinės instancijos teismas nukentėjusiajai priteisė 500 litų neturtinę žalą, patirtą dėl nuteistojo poveikio jai ikiteisminio tyrimo metu duoti melagingus parodymus.

Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegijos nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius