-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 07

Alfa jau 15 metų teršia Vilniaus miškus: pareigūnai žino, bet nesutramdo

Naujienų portalas 15min demaskuoja dar vieną nelegalių šiukšlių vežėjų grupuotę, kuri veikia Vilniaus ir Trakų rajonuose. Grupuotės lyderis – Alfredas Paškovskis. 15min duomenimis, jo gauja per 15 metų išvertė, užkasė ar sudegino tūkstančius tonų atliekų, valstybė dėl to patyrė šimtatūkstantinius nuostolius. Tačiau gaujos veikla iki šiol nėra sustabdyta.

Grupuotės narys: veikiam keliolika metų

„Mes jau trylika metų tuo užsiimam...“ – prasitaria purvina ryškiaspalve striuke vilkintis vyras. Jis ką tik baigė krauti statybines atliekas į baltą sukiužusį mikroautobusą norvegiškais numeriais. Tai Gediminas – jis priklauso grupuotei, kuri užsiima nelegalių atliekų išvežimu ir laidojimu.

Gediminas tik vėliau supras, kad daugiabučio kieme sumestos šiukšlės, kurias jis su savo padėjėju sukrovė į eisme dalyvauti negalintį mikroautobusą, buvo 2022 metais pradėto15min žurnalistų organizuoto tyrimo dalis. Po kelių valandų žurnalistai kartu su pareigūnais tą patį mikroautobusą užklups slapta pievoje laidojant atliekas.

Šis užsakymas grupuotei buvo tik vienas iš daugelio reisų. Tąkart Gediminas, pasikrovęs šiukšles daugiabučio kieme, gyrėsi, kad tokių užsakymų vežant šiukšles jie turi ir po keliolika per dieną.

Alfa – žurnalistų ir teisėsaugos akiratyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius