-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 12

Algirdas Butkevičius: jei Lietuva nesutiks įteisinti žemės pardavimo užsieniečiams, ūkininkai neteks ES paramos

Premjeras teigia, kad jei žmonės referendume pasisakytų prieš žemės pardavimą užsieniečiams, žemdirbiai bei pati valstybė nukentėtų finansiškai. Anot Algirdo Butkevičiaus, tokiu atveju šalis netektų Europos Sąjungos lėšų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL/Butauto Barausko nuotr.

„Mano nuomonė buvo aiškiai išsakyta, kad jeigu būtų nubalsuota taip, kaip referendumo organizatoriai nori, tai pirmiausiai žemdirbiai patys patirtų didžiulius finansinius nuostolius ir valstybė patirtų didžiulę finansinę žalą – ne tik lėšos, kurios skirtos žemės ūkio paramai, investicijoms, bet manau, kad būtų sustabdytos ir sanglaudos lėšos“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Paklaustas, kokią dalį žemės galėtų įsigyti užsieniečiai, premjeras teigė, kad ir šiuo metu ji yra perkama ir parduodama.

„Kas norėjo, tas nupirko ir toliau sėkmingai perka. Svarbiausia suprasti, kad žemė yra mūsų nacionalinis turtas, ir kad ji būtų panaudota tikslinei paskirčiai ir kad žemė netaptų asmenų spekuliatyviniu įrankiu“, – teigė ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius