Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 03 13

Algirdas Butkevičius kritikuoja ES lyderius, kad neorganizavo derybų dėl krizės Ukrainoje

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį išsakė nusivylimą, kad Europos Sąjungos (ES) didžiųjų šalių vadovai nesiėmė organizuoti derybų „tarptautiniu lygiu“, siekiant išspręsti krizę dėl Rusijos agresijos Ukrainoje.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Matau ir tam tikrą problemą mūsų ES lyderių, kada kalbama apie tam tikrą dialogą ir rekomenduojama, kad tartųsi Rusijos Vyriausybė su demokratiškai išrinkta Ukrainos Vyriausybe, pastebėjus, kad to dialogo ten tikrai nebus, tai faktiškai turėjo būti tarptautiniu lygiu vedamos derybos, jei ne Ukrainoje, tai net galbūt organizuojant susitikimus Briuselyje ir paskiriant tokių šalių lyderius, kaip Vokietija, Prancūzijos, arba yra tam tikri užsienio reikalų ministrai, kurie turi didžiulę patirtį ir praktiką, kaip tas derybas vesti“, – interviu Žinų radijui sakė premjeras.

A.Butkevičius pripažino nesitikėjęs, kad Rusija įves karines pajėgas į Krymą.

„Turiu pasakyti, kad nesitikėjau, jog Rusija taip elgsis su Krymu. XXI amžiuje, kad būtų galima įvesti armiją ir užimti Krymą – tai vis dėlto savotiškas signalas, kad ir XXI amžiuje gali būti įvairiausių netikėtumų“, – sakė Lietuvos premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius